Witold Kepinski - 12 juni 2024

Bechtle kondigt nieuw lid van de Raad van Commissarissen

Aandeelhouders hebben tijdens de jaarlijkse algemene vergadering van Bechtle AG een nieuw lid van de Raad van Commissarissen gekozen. Met Stephanie Holdt (foto) treedt een ervaren financieel expert toe tot het bestuur ter vervanging van Elke Reichart, die om professionele redenen na bijna zeven jaar is teruggetreden.

Bechtle kondigt nieuw lid van de Raad van Commissarissen image

De voorzitter van de Raad van Commissarissen, Klaus Winkler, bedankte Elke Reichart door te zeggen: “Het spijt ons zeer dat we Elke Reichart in het bestuur moeten verliezen en ik wil haar graag bedanken voor haar toewijding en waardevolle bijdragen tijdens haar ambtstermijn.” De Algemene Vergadering keurde ook het voorgestelde dividend van € 0,70 per aandeel goed – de veertiende verhoging op rij – en werd ook akkoord met alle resterende agendapunten.

'Bijdrage aan duurzame ontwikkeling'

Bechtle's AVA, genoteerd op de MDAX, verwelkomde dit jaar 500 aandeelhouders, meer dan 100 studenten en andere gasten in het Harmonie-congrescentrum in Heilbronn. Een belangrijk agendapunt was de verkiezing van een nieuw lid van de Raad van Commissarissen. Stephanie Holdt, Chief Financial Officer bij de Voith Group, maakte van de gelegenheid gebruik om zichzelf voor te stellen aan de aandeelhouders en haar enthousiasme om de rol te vervullen te onderstrepen. Na haar verkiezing bedankte ze de aandeelhouders voor hun vertrouwen en benadrukte ze: “Ik ben blij dat ik deze functie op me neem en kijk ernaar uit om bij te dragen aan de duurzame ontwikkeling van het bedrijf. Bechtle bevindt zich in een uitstekende positie en zal een beslissende rol spelen in de succesvolle digitale transformatie van haar klanten door toekomstgerichte IT-oplossingen te leveren.”

Holdt vervangt Elke Reichart, die na bijna zeven jaar aftreedt in de Raad van Commissarissen van Bechtle AG om zich te concentreren op haar rol als Chief Digital and Sustainability Officer bij Infineon Technologies. Stephanie Holdt bekleedt momenteel geen andere posities in een raad van commissarissen. “Als nieuw lid van de Raad van Commissarissen ben ik erg enthousiast om het bedrijf te ondersteunen in deze zeer dynamische omgeving, en ik ben ook ongelooflijk dankbaar en trots dat ik mijn ervaring in de productie-, financiële en digitale industrie kan bijdragen aan een snelgroeiend bedrijf. en innovatief bedrijf als Bechtle”, zegt de 45-jarige.

Veertiende dividendverhoging

De Algemene Vergadering keurde ook een voorstel van de Raad van Bestuur en de Raad van Commissarissen goed om het dividend met 7,7% te verhogen – een stijging boven dat van de winst na belastingen – waardoor aandeelhouders een bovengemiddeld aandeel in het succes van het bedrijf hebben. De uitbetalingsratio van 33,2% is licht gestegen ten opzichte van 32,6% joj, wat betekent dat Bechtle zijn al lang bestaande beleid voortzet om ongeveer een derde van zijn winst na belastingen aan zijn aandeelhouders uit te betalen.

“Het verhogen van het dividend is vooral een teken van ons vertrouwen in de aanhoudende positieve groei van Bechtle”, zegt dr. Thomas Olemotz, CEO van Bechtle AG.

Voorspelling voor het jaar 2024 bevestigd

Na een goed eerste kwartaal en op basis van de verwachting dat de vraag in het tweede halfjaar zal aantrekken, bevestigde Bechtle zijn voorspelling voor het fiscale jaar 2024, die voor het eerst in maart werd gepubliceerd. De IT-dienstverlener verwacht dat de omzet met vijf tot tien procent zal groeien. “We worden aangemoedigd door de fundamentele trends die heersen en intact blijven in de IT-industrie. Ondanks het uitdagende economische klimaat is er volop ruimte voor groei op terreinen waarop Bechtle een robuuste marktpositie heeft opgebouwd”, benadrukte dr. Thomas Olemotz in zijn keynote voor de AVA.

Alle stemresultaten, een opname van de keynote van de CEO en andere informatie over de Algemene Vergadering zullen vanaf 12 juni 2024 zijn hier beschikbaar.

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024
Dutch IT Golf Cup BN tm 16-09-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!