Witold Kepinski - 07 oktober 2023

TD SYNNEX: IT-channel groeit sterk met AI toepassingen

TD SYNNEX meldt in een rapport dat het AI-aanbod wereldwijd sterk groeit voor technologie partners en resellers.

TD SYNNEX: IT-channel groeit sterk met AI toepassingen image

De bevindingen van het tweede jaarlijkse Direction of Technology Report van TD SYNNEX leggen de explosie van interesse in kunstmatige intelligentie ( AI ) in het ecosysteem van technologiezakenpartners vast en laten zien hoeveel IT-resellers groeien ondanks de snel veranderende vraag en marktonzekerheid. 

Uit het wereldwijde onderzoek onder meer dan 550 IT-resellers blijkt dat technologiepartners, ondanks de vele tegenwind in de sector, zich zinvol voorbereiden op een veranderende realiteit door prioriteiten en zakelijke aanbiedingen opnieuw in evenwicht te brengen. 

“Het ecosysteem van zakenpartners is een graadmeter voor het mondiale technologielandschap, en deze studie biedt bruikbare inzichten voor elk bedrijf dat te maken heeft met een groot aantal macroveranderingen, zoals ontwrichtende nieuwe technologieën en marktuitdagingen over de hele wereld”, aldus Rich Hume, Chief Executive Officer bij TD SYNNEX. “Uit het rapport van dit jaar blijkt dat het bemoedigend is om te zien dat onze kanaalpartners vertrouwen en hoop hebben over de toekomst en blijk geven van flexibiliteit in hun bedrijfsmodellen door zich te concentreren op opkomende technologieën en te reageren op de veranderende eisen van klanten.”

Het rapport – dat is gebaseerd op de bevindingen uit een onderzoek dat is uitgevoerd in samenwerking met Canalys – kan worden samengevat in vijf belangrijke bevindingen, hieronder samengevat met enkele van de meest overtuigende gegevenspunten:

 • In slechts één jaar tijd is het aantal partners dat AI/ML-oplossingen aanbiedt met 625% gestegen. In feite domineren verschillende snelgroeiende technologieën zoals cloud, AI en IoT, cyberbeveiliging en grootschalige infrastructuur het aanbod van partners.
 • Beveiliging was de meest verkochte technologie , op de voet gevolgd door netwerken, servers en opslag, en hybride cloud.
 • Veranderende behoeften op het gebied van vaardigheden brengen gaten in de talentenpijplijn aan het licht. Meer dan een derde van de respondenten (38%) zei dat beheerde services hun belangrijkste zakelijke vaardigheden waren, terwijl hetzelfde percentage zei dat beveiliging hun belangrijkste technologische vaardigheden was.
 • Na beveiliging waren netwerken en data-analyse de meest gevraagde technologische vaardigheden onder partners wereldwijd, en na managed services waren professionele services en bedrijfsplanning de meest gewilde zakelijke vaardigheden.
 • De behoeften aan vaardigheden variëren per regio – wat illustreert hoe elke regio zich ontwikkelt om aan de behoeften van hun markten te voldoen. Een rode draad was echter de grote vraag naar beheerde services in alle vier de regio's.
 • Volgens een schatting van Canalys zal 73% van de IT-uitgaven in 2023 door partners worden geleverd, wat het technologiekanaal onderstreept als een essentiële go-to-market-strategie voor het benutten van waarde.
 • Cybersecurity loopt voorop als technologie die het vaakst door partners wordt geleverd (91,5%).
 • 77% van de kanaalpartners meldt dat ze dit jaar een omzetgroei zien, en partners bereiken dit door hun bedrijfsmodellen en aanbod in realtime aan te passen om aan de veranderende marktvraag te voldoen.
 • De portfoliomix verandert: de verkoop van productlevenscyclusdiensten, eigendom van intellectuele eigendom en wederverkoop van pakketdiensten steeg met 150 % tot 200% .
 • Ongeveer 50 % meer respondenten uit de enquête identificeerden zich als managed service providers ( MSP's ) dan het jaar daarvoor , wat de explosieve groei van deze markt illustreert.
 • Het aantal partners dat het beheer van milieu, maatschappij en bestuur (ESG) belangrijk achtte voor hun bedrijven steeg met 125%
 • 37% van de partners rapporteert extra ESG-investeringen en 38% voert ESG uit via hybride of uitbestede partnerschappen .

“Het Direction of Technology Report is speciaal ontwikkeld om elk bedrijf te helpen de nieuwste trends en eisen van het technologie-ecosysteem beter te begrijpen en er optimaal op in te spelen. Dit sluit rechtstreeks aan bij ons doel om onze mondiale partners in staat te stellen geweldige resultaten te bereiken met technologie ”, aldus Jill Kermes, Corporate Vice President, Global Corporate Communications and Citizenship . “ We kijken ernaar uit om de inzichten uit het mondiale rapport van dit jaar naar voren te brengen, naast het onthullen van supplementen met gegevens die specifiek zijn voor elke mondiale regio, evenals inhoud die specifiek gericht is op MSP’s .”

In het tweede jaar van de enquête en het rapport verdubbelde de respons van kanaalpartners. Het onderzoek werd uitgevoerd van mei tot juli 2023 en bevatte feedback van meer dan 550 B2B-kanaalpartners uit meer dan 60 landen in de mondiale regio's Noord-Amerika, Europa, Latijns- Amerika en het Caribisch gebied (LAC) , en Azië-Pacific en Japan (APJ) - van resellers, systeemintegrators, dienstverleners, MSP's en meer .

Het Europese supplement is nu beschikbaar en regionale rapporten voor Noord-Amerika, LAC en APJ zullen later dit jaar verschijnen.

Ga naar https://www.tdsynnex.com/dot om het volledige Direction of Technology-rapport 2023 te downloaden.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!