Witold Kepinski - 09 oktober 2023

Canalys adviseert channel partners zich meer te specialiseren

Canalys hoofdanalist Jay McBain (foto) heeft op het Canalys EMEA Forum 2023 gesproken over de noodzaak voor partners om zich in de toekomst meer te specialiseren in wat zij aanbieden, onder andere rond Generatieve AI (Gen AI).

Canalys adviseert channel partners zich meer te specialiseren image

McBain zegt dat partners beter keuzes kunnen maken in waar ze in gespecialiseerd genoeg zijn. Gen AI kan daarbij soelaas bieden.

Generatieve AI zal volgens McBain in 2028 een kans van 158,6 miljard dollar bieden voor het wereldwijde channel partner ecosysteem. Channel partners kunnen van deze kans profiteren door AI-diensten aan te bieden, AI-software te ontwikkelen, geavanceerde datadiensten aan te bieden en AI- producten met diensten door te verkopen, samen te verkopen en upselling te doen.

Daarnaast heeft AI een rol bij het verminderen van cybersecurity kwetsbaarheden. AI zorgt bijvoorbeeld voor meer accurate statistieke informatie die partners inzicht geven om de effectiviteit van hun cybersecurity services te meten.

McBain zei verder dat de volgende generatie kopers, vooral de millennials ook steeds vaker zal willen samenwerken met een ecosysteem van gespecialiseerde partners.

Belangrijkste punten in de keynote van Jay McBain:

  • Partners moeten zich in de toekomst meer specialiseren om succesvol te zijn.
  • Millennials willen samenwerken met een ecosysteem van gespecialiseerde partners.
  • GenAI is een enorme business kans voor channel partners

Leanix BW 19 febr tm 17 maart 2024 Infopulse BW vierkant en liggend week 10 -2024
Schneider Electric BN start week 27 tm week 29

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!