Witold Kepinski - 07 maart 2024

Technische schuld grootste rem voor digitale transformatie

Bij meer dan een kwart van de organisaties in EMEA (28% van alle respondenten) wordt digitale transformatie gehinderd door de technische schuld die in het verleden is opgebouwd, blijkt uit het Global Customer Tech Trends rapport van Red Hat. Wat blijkt uit het rapport: het tekort aan de juiste vaardigheden blijft een rem voor de digitale transformatie bij bedrijven in EMEA. Iets minder dan een kwart van de respondenten geeft aan (24%) de juiste mensen niet te vinden.

Technische schuld grootste rem voor digitale transformatie image

On premise on top

Het onderzoek onderzocht ook het cloudgebruik bij IT-managers in EMEA. Van de eigen apps (dus niet SaaS) is 47% on premises, 40% hybride en slechts 12% in de publieke cloud. De respondenten gaven aan voor on premises te kiezen vanwege data privacy en veiligheid, terwijl de publieke cloud vaker de voorkeur genoot wanneer naar kosten en technologievoorkeur werd gekeken. Andere interessante vaststelling: zo’n 40% van alle respondenten heeft zijn workloads in containers. Wereldwijd wordt een grote toename van het gebruik van containers verwacht in 2024.

Efficiëntie en veiligheid

Wanneer budget wordt uitgegeven, ligt de investeringsprioriteit voor IT-Managers bij het beheer van de cloud (62%), het consolideren van het datacenter (35%) en het optimaliseren van de kosten van de cloud (32%). Hiermee hopen ze de organisatie veiliger en efficiënter te maken. Bijna de helft (43%) van de IT-managers in EMEA geeft aan te investeren om security en databescherming te verbeteren. Nog eens 42% wil bedrijfsprocessen efficiënter maken.

Netwerkbeveiliging

Tot slot onderzocht het onderzoek ook de investeringsvoorkeuren van EMEA IT-leiders als het gaat om security. Netwerkbeveiliging (36%) blijkt de grootste financiële prioriteit, gevolgd door threat intelligence, detection en response (35%) en het beheer van kwetsbaarheden (30%).

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!