Witold Kepinski - 25 juni 2024

Enterprise-adoptie stimuleert robuuste groei in SSE en SD-WAN

Enterprise-adoptie stimuleert een robuuste groei in SSE en SD-WAN. Dit staat in een onlangs gepubliceerd rapport van Dell'Oro Group, de vertrouwde bron voor marktinformatie over de telecommunicatie-, beveiligings-, netwerken- en datacenterindustrieën. De Secure Access Service Edge (SASE) markt kende in het eerste kwartaal van 2024 een opmerkelijke omzetgroei van 23 procent, wat het zeventiende opeenvolgende kwartaal van meer dan 20 procent groei markeert.

Enterprise-adoptie stimuleert robuuste groei in SSE en SD-WAN image

Deze aanhoudende stijging onderstreept de voortdurende verschuiving naar SASE-oplossingen, omdat bedrijven prioriteit geven aan mobiele en cloud-first-omgevingen. Een omzetgroei van meer dan 20 procent in zowel het Security Service Edge (SSE)- als het SD-WAN-segment is een belangrijke aanjager van deze trend, omdat bedrijven op zoek zijn naar alomvattende oplossingen om de beveiliging te verbeteren en het netwerkbeheer te stroomlijnen in een ‘digital-first’-wereld.

“Bedrijven over de hele wereld neigen steeds meer naar alomvattende SASE-oplossingen om de complexiteit van werken op afstand en cloudintegratie aan te pakken”, zegt Mauricio Sanchez, Sr. Research Director, Enterprise Networking and Security bij Dell'Oro Group. “Ons laatste rapport geeft aan dat deze trend aanhoudt, gedreven door de behoefte aan geïntegreerde en schaalbare veilige netwerkframeworks.”

Met 23 procent gegroeid

De mondiale SASE-markt, die SD-WAN- en SSE-technologieën combineert, overtrof voor het vierde achtereenvolgende kwartaal opnieuw de $2 miljard, wat een groeipercentage van 23 procent laat zien.

Noord-Amerika bleef de grootste bijdrage leveren aan de omzet, goed voor meer dan de helft van de wereldmarkt. Regio's als EMEA en APAC vertoonden echter snellere groeicijfers, wat een indicatie was voor een bredere adoptie van SASE-oplossingen door bedrijven wereldwijd.

SASE-oplossingen van één leverancier domineerden de markt en vertegenwoordigden 80 procent van de totale SASE-omzet, versterkt door de recente toetreding van Zscaler tot de SD-WAN-markt. De verenigde SASE-markt blijft het middensegment aanspreken met zijn vereenvoudigde netwerk- en beveiligingsintegratie, zoals blijkt uit de omzetgroei van Cato Networks met 48 procent.

Zscaler realiseert grootste omzet uit SASE

Zscaler bleef de totale omzetleider van SASE en breidde zijn aandeel uit om pas de tweede SASE-leverancier te worden met een omzetaandeel van 20 procent of meer sinds Cisco in het derde kwartaal van 2019.

De omzet van SSE groeide jaar-op-jaar met 24 procent, het laagste groeipercentage ooit. Belangrijke spelers als Zscaler, Palo Alto Networks en Netskope zagen echter een gezamenlijke omzetstijging van 38 procent op jaarbasis, als gevolg van de sterke vraag van klanten naar uitgebreide beveiligingsoplossingen.

Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024 Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024
Dutch IT Security Day BN tm 15-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!