Dutch IT Cybersecurity Assembly van start image

De Dutch IT Cybersecurity Assembly is van start gegaan. Dit is een nieuw initiatief waar security leiders en specialisten uit het Nederlands bedrijfsleven en overheid meerdere keren per jaar samen komen om cruciale security ontwikkelingen te bespreken en te agenderen. Dutch IT Cybersecurity Assembly is een initiatief van Dutch IT Channel en Datto. De eerste bijeenkomst op 3 juni 2021 heeft als focus een cyberbestendige overheid.

Witold Kepinski, Hoofdredacteur en Director Content van Dutch IT Channel: “Cybersecurity staat vandaag de dag hoog op de agenda bij IT-beslissers, digitale leiders en specialisten. In de overheid is echter niet altijd de nodige kennis en awareness rondom cybersecurity aanwezig. Kennis is echter wél noodzakelijk aangezien cybercriminelen zich steeds meer actief richten op de overheid- en thuiswerkomgevingen. Dat doen ze met bijvoorbeeld DDoS-aanvallen, phishing en ransomware. Dat vraagt om meer bewustwording en skills. Daarom willen wij in samenwerking met toonaangevende stakeholders en thought leaders bijdragen aan een cyberbestendig Nederland via de Dutch IT Cybersecurity Assembly.”

Overheid

De eerste bijeenkomst van de Dutch IT Cybersecurity Assembly legt een focus op een cyberbestendige overheid onder leiding van moderator Danny Frietman. Hierbij zijn diverse security specialisten bestuurders en enkele IT-bedrijven op basis van een persoonlijke uitnodging aanwezig. Frietman: “Tijdens een Round Table sessie op 3 juni in Almere komen gasten van de Dutch IT Cybersecurity Assembly samen om te discussiëren hoe de overheid zich beter kan versterken tegen online gevaren. We bespreken het probleem en de aanpak van ransomware aanvallen vanuit verschillende invalshoeken zoals security technologie, risk management, legal en awareness. Ook onderwerpen als veilig en efficiënt thuiswerken, cloud security en privacy komen aan bod.”

Hans ten Hove, directeur Noord-Europa bij Datto: "Aangezien het belang van het veiliger maken van de BV Nederland boven de individuele doelstellingen van commerciële organisaties en belangenverenigingen gaat is het initiatief ontstaan om de Dutch IT Cybersecurity Assembly op te richten welke alle partijen met dit doel aan elkaar bindt.”

Chatham House Rules

Tijdens de Round Tables van de Dutch IT Cybersecurity Assembly, die wordt gemodereerd door Danny Frietman, zijn de Chatham House Rules van kracht. Hierdoor kunnen gasten vrijuit spreken en van gedachten wisselen met andere specialisten aan de hand van stellingen.

Dutch IT Cybersecurity Monitor

Van de Round Table worden de bevindingen en conclusies in het Dutch IT Cybersecurity Monitor rapport gepubliceerd op de websites van dutchitchannel.nl en executive-people.nl.

Over Dutch IT Cybersecurity Assembly

De Dutch IT Cybersecurity Assembly is een nieuw initiatief waar security leiders en specialisten uit het Nederlands bedrijfsleven en overheid meerdere keren per jaar samen om cruciale security ontwikkelingen te bespreken en te agenderen. Dutch IT Cybersecurity Assembly is een initiatief van Dutch IT Channel en Datto. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Witold Kepinski., Director Content & Editor in Chief Dutch IT Channel. Email: w.kepinski@dutchitchannel.nl / 06-41003906.

Trend Micro BW week 20 rm 23-2023 Commvault BW 30-05 tm 07-06-2023
ALSO CTV BW 30-05-2023 t/m 06-03-2023

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!