Redactie - 04 februari 2013

Imtech verliest 100 miljoen euro met Pools avontuur


Royal Imtech, leverancier van bouw- en ICT-diensten, is ernstig gedupeerd door achterblijvende financiering van haar grootste opdrachtgever in Polen en mogelijke onregelmatigheden bij projecten van Imtech in Polen.

Adventure World Warsaw
De afwaardering van tenminste 100 miljoen euro betreft drie projecten voor het park en resort Adventure World Warsaw en een project betreffende energieopwekkende biocentrales, eveneens in Warschau (foto: centrum), met een gezamenlijke waarde van 757 miljoen euro. Onregelmatigheden bij deze of andere projecten van Imtech in Polen worden niet uitgesloten.

Imtech laat via KPMG een forensisch onderzoek doen naar de ontstane situatie zo meldt het bedrijf op zijn website. "Hangende dit onderzoek is het lokale management in Polen op non-actief gesteld. De Raad van Bestuur van Imtech verwacht een afwaardering van tenminste 100 miljoen euro voor reeds gemaakte kosten. Omdat op dit moment de exacte omvang van deze afwaardering nog niet kan worden vastgesteld, kan Imtech de jaarrekening 2012 niet opstellen. Dientengevolge worden de presentatie van de jaarcijfers 2012, gepland voor morgen 5 februari 2013, en de aandeelhoudersvergadering van 3 april 2013 tot nader order uitgesteld. Naar verwachting zal over 2012 aan aandeelhouders geen dividend worden uitgekeerd."

Rabobank
De verwachte afwaardering zal tot gevolg hebben dat Imtech bij vaststelling van de jaarcijfers 2012 niet meer aan de convenanten - een ratio voor de gemiddelde nettoschuld/EBITDA van maximaal 3,0 en een rentedekking van minimaal 4,0 - met kredietverstrekkers zal voldoen. Dientengevolge zal Imtech met haar kredietverstrekkers in overleg treden. Imtech heeft Rabobank benoemd als haar financieel adviseur voor dit overleg.

De ‘gesloten periode’ wordt verlengd tot aan de datum van bekendmaking van de jaarcijfers 2012, aldus Imtech.

Video Avanture World Warsaw
In een een video op YouTube is te zien dat het Nederlands bedrijf Jora Vision een van de leveranciers was van Advanture World Warsaw. In de video komen ook de general manager Edward Pawley, executive managing director Steve Shaiken en ceo Peter Jan Mulder aan het woord.

Door: Witold Kepinski 

 

SLTN Vierkant Cloudian BW - week 11/12-2023
Progress Communications BN start week 17 tm 19

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!