Redactie - 25 december 2015

Top tien video in 2015

1. Reportage CIO City 2015

Ook dit jaar werden de videoreportages van Executive People weer goed bekeken, en vaker dan ooit worden ze breed gedeeld via social media. De populairste video was het verslag dat we maakten van CIO City 2015 in Brussel. Enkele tientallen CIO's uit heel Europa bezoeken dit evenement, dat wordt georganiseerd door CIONET. In Brussel werd Mattias Ulbrich, de CIO van Audi AG, uitgeroepen tot Europees CIO van het Jaar. De Nederlandse CIO van booking.com, Brendan Bank, was een goede kanshebber, maar hij greep net naast de hoofdprijs. Executive People was exclusief aanwezig bij CIO City, en sprak voor deze reportage onder meer de CIO's van Coca Cola, Audi en booking.com. In 2016 zal CIO City voor het eerst plaatsvinden in Amsterdam, waarbij Executive People als mediapartner uitgebreid verslag zal doen.

2. De CIO Draait Door

Van Bimodal en de waarde van algoritmen tot de rol van de CIO als trusted ally, een breed scala aan aspecten kwam aan de orde tijdens De CIO draait door, een speciale versie van de traditonele en druk bezochte Nederlandse sessie die Executive People organiseert tijdens Gartner Symposium/ITXpo. Danny Frietman sprak met de CIO's Leo Brand van Vopak en Ewa van den Brink-Machowska van Royal De Heus. Vanuit Gartner maakten Managing Vice President Benelux Marc Swartjes en de analisten Frank Buytendijk, Hans van Grieken en Bert van Barneveld hun opwachting.

3. Round Table met Paul Weijland van Hero

Bij een van de CIO Round Tables die Executive People organiseert was Paul Weijland, IT Manager bij Hero Nederland, de hoofdgast. Hij gaf zijn visie op het transformeren van IT van liability tot strategische asset. Hij lichtte dit toe in deze videoreportage, waar ook Nico Wagemans, Sales Manager Benelux bij gastheer Nutanix, aan het woord komt.

4. De risico's van nieuwe wetgeving

De nieuwe Wet Meldpicht Datalekken, die op 1 januari in werking treedt, heeft grote gevolgen voor bedrijven. Niet naleven van deze complexe nieuwe wetgeving kan leiden tot forse boetes. Toch zijn maar weinig CIO's op de hoogte van de implicaties van de aanstaande veranderingen. Daarom stond de laatste Executive People CIO Round Table, georganiseerd in samenwerking met Intel Security en Dearbytes, in het teken van de nieuwe privacywetgeving en de gevolgen daarvan voor het Nedderlandse bedrijfsleven. De nieuwe wetgeving raakt iedereen, en negeren is geen optie.

5. Netwerken tijdens MWC

De Nederlandse netwerkbijeenkomsten tijdens het Mobile World COngress worden steeds populairder. Dit voorjaar vond in een uitverkochte club Shoko het Dutch Mobile Networking Event plaats, mede georganiseerd door Executive People. De Nederlandse ambassadeur in Spanje, Cornelis van Rij, opende dit evenement samen met de Haagse wethouder Ingrid van Engelshoven. Zij ondertekende voorafgaand aan het evenement in Shoko namens de stad Den Haag een samenwerkingsovereenkomst met Huawei. Ook in 2016 zal de Dutch Mobile Community weer de Nederlandse activiteiten in Barcelona verzorgen.

6. Innovatie in San Francisco

Parallel aan Dreamforce vond dit najaar een innovation tour plaats waar vertegenwoordigers van de Nederlandse overheid en het bedrijfsleven Amerikaanse organisaties bezochten in San Francisco en Silicon Valey. Zo bezocht een delegatie van de gemeente Den Haag de CIO van San Francisco om te leren van de problemen die San Francisco met slimme oplossingen heeft opgelost. Executive People was hier exclusief bij aanwezig, en maakte deze reportage.

7. Gartner Sympiosium/ITXpo

Ook dit jaar was Gartner Sympiosium/ITXpo weer groter dan ooit. Het thema was dit jaar 'Rise to the challenge', een oproep aan CIO's om daadwerkelijk waarde te halen uit data en digitale business. "Transformeer naar gedurfde businessuitkomsten", zegt Marc Swartjes, Managing Vice President van Gartner Benelux, dan ook in dit interview. Het team van Executive People sprak met hem op de tweede dag van het evenement over de prominente aanwezigheid van Benelux-CIO's, het thema dit jaar en de betekenis ervan voor de CIO.

8. Zorgen over beveiliging

Veiligheid is de belangrijkste zorg die CIO's hebben in discussies over cloudoplossingen. Daarnast speelt nog steeds de discussie over publieke versus private cloud, en de vraag waar nu de echte voordelen en besparingen liggen. Tijdens de Executive People CIO Round Table in het datacenter van Equinix in Amsterdam, kwam een breed scala aan aspecten van cloud computing aan bod. Hoofdspreker was Theo Smit, die als directeur IT Strategy van NXP al in 2002 experimenteerde met cloudoplossingen. Hij deelde zijn ervaring met de aanwezigen.

9. Smart Cities in opkomst

Aan het begin van Dreamforce 2015 van crm-leverancier Salesforce ging een groep van tachtig Nederlandse ondernemers mee met een door Salesforce georganiseerde Innovation Tour, waar diverse spraakmakende techbedrijven in San Francisco werden bezocht. Onderdeel van deze groep was een delegatie van de gemeente Den Haag, dat zich in toenemende mate profileert als vestigingsplaats voor techbedrijven, en ambitieuze plannen heeft als Smart City. De tour eindigde in het Nederlandse consulaat, waar het team van Executive People deze reportage maakte.

10. Netwerken populair

Het Dutch IT Society Event, dat dit najaar voor de tweede keer in Kasteel Cammingha in Bunnik werd gehouden, is een succes geweest. Tijdens dit netwerkevent kwamen maar liefst 400 beslissers uit de gehele IT-branche samen om te netwerken en nieuwe contacten op te doen.

Nutanix BW 30-05 tm 15-06-2023 Cloudian BW - week 11/12-2023
ALSO CTV BW 30-05-2023 t/m 06-03-2023

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!