Witold Kepinski - 29 juni 2017

Nutanix biedt besturingssysteem voor multi-cloud omgevingen

Nutanix, specialist in enterprise cloud computing, meldt tijdens zijn .NEXT Conference 2017 in de VS, dat zijn Nutanix Enterprise Cloud OS wordt geleverd met een volledige software stack en nieuwe multi-cloud functies in Nutanix Calm. Daarbij wordt de nieuwe cloud service Nutanix Xi Cloud Services gelanceerd. Dit meldt Binny Gill, Chief Architect bij Nutanix, in een interview met Dutch IT-channel en Executive People.

Het uitgebreide aanbod helpt klanten in hun strategie rond hybride cloud. De Nutanix Enterprise Cloud Software helpt klanten een multi-cloud omgeving verder te ontwikkelen en uit te rollen in on-premises en public cloud omgevingen, aldus Gill.

Nutanix werkt voor de on-premise omgevingen nauw samen met platformen van IBM, Dell EMC, Lenovo, Cisco en HPE. In de public cloud wordt nauw samengewerkt met bijvoorbeeld AWS, Microsoft Azure, Google Cloud en de Nutanix Xi Cloud Services.  

Volgens Nutanix worden in het multi-cloud tijdperk data en applicaties niet alleen opgeslagen in een enterprise private of public clouds, maar ook in bijkantoren (remote office/branch office: ROBO), disaster recovery (DR) omgevingen en edge computing cases zoals Internet of Things (IoT)omgevingen. Klanten hebben volgens Nutanix daardoor behoefte aan één besturingssysteem (OS) voor hun end-to-end cloud omgevingen zonder vast te zitten aan een virtualisatie omgeving of cloud stack. Het besturingssysteem smelt alle verschillende cloud omgevingen samen tot een omgeving met compute, storage en een networking stack. Dit leidt volgens Nutanix tot vereenvoudigd beheer en kunnen applicaties waar op elke hardware, hypervisor en cloud worden gebruikt. 

Nutanix Enterprise Cloud OS Software

Het software-gebaseerde Nutanix Enterprise Cloud OS ondersteunt verschillende soorten hardware platformen van Nutanix via de OEM-samenwerkingen met Dell EMC en Lenovo en verder ook IBM. Ook is de Nutanix Cloud OS via flexibele abonnementen en enterprise license agreements (ELAs) beschikbaar op Cisco en HPE platformen.

Nutanix Xi Cloud Services

Met Nutanix de Xi Cloud Services kunnen klanten gebruik maken van de Nutanix infrastructuur en als verlengstuk van hun datacenter. De cloud service wordt ondersteund met dezelfde infrastructuur stack, tools en SLAs die worden gebruikt bij het Nutanix Enterprise Cloud Platform. De eerste Xi Cloud Service is een cloud-gebaseerde Disaster Recovery (DR) service die snel is op te zetten. Beheer wordt gedaan met de Prism management interface waarmee klanten hun applicaties en data kunnen beschermen. De DR-service wordt wereldwijd uitgerold in samenwerking met partners.

Nutanix Calm

Om snel schaalbare applicaties te bouwen in een multi-cloud architectuur is er Nutanix Calm. Deze software zorgt ervoor dat de applicatie in de juiste cloud draait die voldoet aan de beste workload eisen. Nutanix Calm biedt verder een marktplaats met interessante applicatie architecturen die kan worden gedeeld door organisaties en hen helpt bij het snel uitrollen van nieuwe IT-toepassingen die relevant is voor hun business.

Nutanix Calm heeft net als de Nutanix Enterprise Cloud OS een krachtige infrastructuur die bestaat uit network, compute en storage die hypervisors zoals AHV, ESXi, Hyper-V kan laten werken met Xi Cloud Services en ook public cloud omgevingen van AWS, Google Cloud Platform en Microsoft Azure.

Beschikbaarheid

Nutanix Enterprise Cloud OS is per direct beschikbaar als software-only aanbod voor Cisco en HPE. Nutanix Calm komt in het vierde kwartaal van dit jaar beschikbaar. Nutanix Xi Cloud Services for disaster recovery komt begin 2018 beschikbaar.

Door: Witold Kepinski

Vertiv BW week 7 liggend blauw/vierkant paars 11-12-2023 tm 18-12-2023 SLTN Vierkant
Vertiv BW week 7 liggend blauw/vierkant paars 11-12-2023 tm 18-12-2023

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!