Redactie - 21 november 2017

Video: ExpertsOn Artificial Intelligence

Onlangs vond bij Yellow Communications in Hoofddorp het ExpertsOn Artificial Intelligence event plaats met experts Geert-Jan Kruijff van Nuance, Remco Ploeg van Winvision en Andreas van Wingerden van Citrix. De redactie was erbij en maakte een video verslag.

Ontwikkelingen in big data, kunstmatige intelligentie, robotica, software defined computing en sensor technologie brengen een wereld dichterbij waarin de rol van de mens steeds verder wordt teruggedrongen. We zijn niet alleen steeds afhankelijker van onze smartphones, de technologie begint zelfs eigenwijs te worden en beïnvloedt steeds vaker en sterker onze beslissingen. Wat zijn de gevolgen als niet alleen ons handwerk, maar ook ons denkwerk wordt overgenomen door machines? Hoe ver willen we de realiteit van de virtuele wereld laten doordringen tot ons eigen bestaan?

De systemen die we nu gebruiken en ontwikkelen, van intelligente virtuele assistenten tot zelfrijdende auto’s, roepen praktische en actuele vragen op over de mogelijkheden, wenselijkheden en grenzen van de technologie. Geert-Jan Kruijff (Nuance), Remco Ploeg (Winvision) en Andreas van Wingerden (Citrix) discussiëren samen met jou en andere journalisten over hoe we, in de vaart van de huidige ontwikkelingen, een bewuste balans kunnen vinden tussen technologische innovatie en menselijke waarden.

Geert-Jan kwam in een Audi uitgerust met Dragon Drive. Hij gaf een demonstratie van deze spraak gestuurde gebruikersinteractie. Dragon Drive functioneert als de ultieme assistent die naar bestuurders luistert, hen begrijpt en ze antwoord geeft. Tegelijkertijd liet Remco Ploeg vanuit Winvision zien hoe AI ons nu al ongemerkt helpt in onze besluitvorming rond praktische toepassingen in bijvoorbeeld het onderwijs en openbare voorzieningen.

SentinelOne bannercampagne BW 04-09-2023 tm 31-01-2024 SentinelOne BW 04-09-2023 tm 16-10-2023
SLTN liggend

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!