Redactie - 22 juni 2018

Reportage ICT Cup 2018

Vorige week streden 46 teams op Papendal om de ICT Cup 2018. En passant haalden zij ook nog eens € 20,000,- op voor de bestrijding van ALS. De ICT Cup is een initiatief van ICTWaarborg. 

In de voorrondes moesten de deelnemers zich bewijzen in 9 verschillende sporten. Zo was er een atletiekblok met speerwerpen, estafette en verspringen. In het teamblok stond mini-voetbal, beachvolleybal en lacrosse op het programma. Ook moesten deelnemers laten zien wat ze waard zijn bij boogschieten, schermen en penaltyschieten. 

Goede sfeer

“Gedurende de hele dag was de sfeer echt super. De inzet, de energie die alle sporters uitstraalden en de sportiviteit, zelfs in het heetst van de strijd, was geweldig om te zien. En natuurlijk mooi meegenomen dat het zonnetje de dag nóg mooier maakte.” aldus Danielle Evers, directeur van ICTWaarborg. 

Na de voorrondes gingen de vijf beste teams door naar de finale. Axians, Brand New Day, HP, IT4Succes en Wentzo Wireless hebben een heftige strijd geleverd; rennend, rollend en vliegend over de stormbaan én het onverschrokken beklimmen van de palmboom. Na deze laatste krachtinspanning was het Axians die er met de cup vandaar ging. 

Dubbele strijd 

De 46 teams streden afgelopen vrijdag om de ICT Cup, maar ook tégen ALS. De ICT Cup steunt namelijk ook dit jaar Stichting ALS Nederland. Al maanden geleden werd er een actieplatform geopend waarmee teams donateurs konden werven. Ook zijn er teams die daarnaast eigen initiatieven ingezet hebben om Stichting ALS Nederland te steunen, zoals het verkopen van appeltaart, het sponseren van een sportveld en het organiseren van een BBQ.

Evers vertelt vol trots: “Het is zo bijzonder om te zien hoe mensen zich inzetten tegen zo’n verschrikkelijke ziekte als ALS. De initiatieven die spontaan ontstaan zijn geweldig, de betrokkenheid bewonderenswaardig. Ik was zo trots dat we aan het einde van de dag een cheque mochten overhandigen aan Stichting ALS Nederland van € 20.000. Echt bijzonder!” Het actieplatform blijft nog een paar dagen geopend en bij het schrijven van dit bericht zijn er alweer meer donaties bijgekomen. Het bedrag loopt dus nog verder op. 

Save the date: 14 juni 2019

De tweede editie van de ICT Cup was een succes. Het enthousiasme van de deelnemers, de betrokkenheid richting Stichting ALS Nederland en de sportiviteit in het heetst van de strijd vragen om een vervolg. ICTWaarborg heeft al bekend gemaakt dat zij ook in 2019 de ICT Cup gaan organiseren. Wilt u mee strijden? Meer informatie vindt u op ictcup.nl of neemt contact op via 088 77 300 73 of info@ictwaarborg.nl.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!