Witold Kepinski - 01 maart 2019

Nederlandse Innovaties op Holland Paviljoen tijdens MWC in beeld

Samenwerkende Nederlandse publieke en private partijen waren met een Holland-paviljoen aanwezig tijdens het Mobile World Congress (MWC) 2019 in Barcelona. Ze toonden de kracht van Nederland in het gebruik van data en connectiviteit. Witold Kepinski, hoofdredacteur Dutch IT-channel was erbij en sprak in een video update met Danny Frietman (Enterprise Summit), Matthijs Van Bonzel (Nederlandse ambassadeur in Spanje), Henk van Raan (CIO Johan Cruijff ArenA), John Meyers (X-Systems), Mike Freni (Kumbaya), Steven van Zanen (BroadForward), Jasper Maarschalkerweerd (PortingXS), Lennart Van der Ziel (Travis) en Jeroen De Muijnck (Sectra).

Het MWC is met ruim 120.000 bezoekers en vele productlanceringen van toonaangevende bedrijven de belangrijkste bijeenkomst ter wereld voor de telecommunicatie industrie. Overheden en bedrijfsleven vanuit de hele wereld komen samen om ontwikkelingen binnen de telecommunicatiesector te bespreken, nieuwe producten en diensten te demonstreren en uiteenlopende toepassingen van connectiviteit en cyberveiligheid te bespreken.

Nederland behoort tot de top 5 van landen in de wereld waar het gaat om digitale economieën. Het staat onder meer bekend om zijn innovaties en kennissector, betrouwbare en zeer uitgebreide digitale infrastructuur, kennis van cybersecurity en pragmatische, ondernemende mentaliteit. In het Holland-Paviljoen speelden onder de titel van ‘Connected Country, Smart Solutions’ onder meer 5G, security en connectiviteit in mobiliteit een belangrijke rol. Daarnaast werden er verschillende Nederlandse netwerkevents georganiseerd waar markt en overheden contacten kunnen leggen en kennis kunnen uitwisselen.

Het paviljoen is een publiek-private samenwerking van de ministeries van Infrastructuur & Waterstaat (IenW) en Economische Zaken en Klimaat (EZK), de Gemeente Den Haag, Enterprise Summit van Haagse ondernemer Danny Frietman en diverse marktpartijen, en wordt ondersteund door de Nederlandse ambassade in Madrid en het Netherlands Business Support Office in Barcelona. In de programmering op het paviljoen en de netwerkavonden gaat aandacht onder meer uit naar mobiliteitsoplossingen die op intensieve data-uitwisseling en telecommunicatie zijn gebaseerd, en naar toekomstig beleid van de samenwerkende Ministeries van IenW, EZK en het Agentschap Telecom. De komende systeemsprong naar 5G en nieuwe toepassingen en diensten in verschillende sectoren waaronder mobiliteit, heeft daarbij gericht de aandacht. Broadforward, PortingXS, Sectra en Travis presenteren als deelnemers van het eerste uur eveneens hun bestaande en nieuwe services op het paviljoen.

Leanix BW 19 febr tm 17 maart 2024 Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!