Witold Kepinski - 13 mei 2019

Nutanix AI strategie update met CEO Dheeraj Pandey

Nutanix, aanbieder van enterprise cloud en hyperconverged toepassingen, organiseerde onlangs zijn NEXT conferentie voor klanten en partners in het Californische Anaheim. Dutch IT-channel reporter Hans Steeman was erbij en sprak in een video update met Nutanix CEO Dheeraj Pandey over de Artificial Intelligence (AI) strategie en mogelijkheden die het bedrijf biedt.

Dheeraj is de oprichter, CEO en voorzitter van Nutanix. Voordat hij Nutanix oprichtte, was Dheeraj de VP of Engineering bij Aster Data (nu Teradata), waar hij vanaf het begin heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van het product en zijn technische team. Bij Oracle beheerde hij de storage-engine-groep voor Oracle Database / Exadata en co-auteur van talloze patenten op het gebied van gedistribueerde databases.

De ondernemingszin van Dheeraj is erkend met een aantal prestigieuze onderscheidingen, waaronder Dell's Founders 50 en de E & Y-ondernemer van het jaar, Silicon Valley. Dheeraj is een Ph.D. drop-out van University of Texas (Austin), waar hij een Graduate Fellow van CS was. Hij heeft een BS in CS van het Indian Institute of Technology (IIT, Kanpur), waar hij de "beste all-rounder-student onder alle afstuderende studenten in alle disciplines" werd genoemd en werd onderscheiden met de Distinguished Alumnus Award. Dheeraj zit ook in de raad van bestuur van Adobe.

Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29 Infopulse BW vierkant en liggend week 10 -2024
Netgear banner liggend start week 14

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!