Redactie - 17 mei 2019

Four IT viert HPE Platinum status

Four IT krijgt als negende Nederlandse reseller de hoogste status van HPE: Platinum Partner. De ICT-dienstverlener uit Leiderdorp, opgericht eind 2014 en voortgekomen uit de opgeheven hardwaretak van Nobel uit Naarden, schaart zich daarmee in een rijtje met grootheden als Axians, Centralpoint en Bechtle Groep.

Dutch IT-channel was aanwezig bij de feestelijke viering van deze mijlpaal in het Drechtfort in Uithoorn. In deze reportage spreken we met Marjella Spanjaart, Director Strategic Alliances & Channel bij Hewlett Packard Enterprise; Patrick van der Winden, Partner Sales Manager bij Hewlett Packard Enterprise; Remko Eggenkamp, Manager Sales en Marketing bij Four IT B.V;en  Gerrit-Jan Noltes, Director Service and Support EMEA bij SCREEN GP Europe BV.

De naam Four IT is een verwijzing naar de laatste vier letters van de achternaam van de twee oprichters: vader Chris en zoon Tim Olivier. Zij bliezen ruim vier jaar geleden de hardwaretak van ICT-dienstverlener Nobel nieuw leven in. Maar wat Nobel in ruim 25 jaar nooit lukte, kregen de Oliviers in vier jaar tijd wel voor elkaar. Met een omzet van twintig miljoen euro aan HPE-producten, acht salesmensen die uitsluitend HPE verkopen en vier gecertificeerde technici met de status van HPE Master ASE, mag Four IT zich vanaf morgen HPE Platinum-partner noemen.

Hardware

De omzet van Four IT groeide van een paar miljoen in het eerste jaar tot inmiddels zo'n veertig miljoen euro. Tim Olivier dankt dit succes aan de kleinschaligheid, de flexibiliteit en het 'huiskamergevoel' van Four IT. “Alle hardware die de klant bestelt, komt bij ons binnen. We laten nooit spullen door een koerier rechtstreeks vanuit de fabriek naar een klant sturen. Bij een levering pakken we apparatuur altijd uit voor onze klanten en we doen alle benodigde services. We staan nooit onverwachts voor de deur en als je ons belt, krijg je gewoon de baas aan de telefoon.”

Financiële inzichten en discipline

Bij andere partijen met de HPE Platinum-status is dat anders, meent Olivier. “Dat zijn vaak logge organisaties, die elke week een andere accountmanager naar een klant sturen. We danken dit succes trouwens ook aan een prima samenwerking met onder andere de distributeur Copaco. Maar het allerbelangrijkste is de rolverdeling tussen mij en m'n vader. Ik doe de commercie en wil elke week een nieuwe klant scoren. Mijn vader is de financiële man. Dankzij zijn financiële inzichten en discipline hebben we geen banken nodig. Alle winst gaat terug in het bedrijf om meer groei te financieren.”

Aanbestedingen

Donderdag 16 mei vond officiële gelegenheid plaats, waarop het certificaat werd uitgereikt dat hoort bij het behalen van de HPE Platinum-status. Met deze hoogste status willen de Oliviers meer kans maken bij de grootste aanbestedingen. “Grote partijen willen zakendoen met grote partijen”, besluit Tim Olivier. “Vooral organisaties met meer dan vijfhonderd werkplekken – vaak beursgenoteerde en internationale bedrijven die veel volumes doen – willen een ICT-dienstverlener met de hoogste status. De certificeringseisen van HPE zijn fors, maar wij hebben echte top-techneuten in huis. We hebben de grootste HPE-kenners van Nederland, zeg ik altijd.”

CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024
Datacollectief BN 13-05-2024 tm 03-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!