Redactie - 03 juni 2019

Reportage AI for Good 2019

‘AI is een kind dat je moet opvoeden”, is de analogie die Kathy Baxter, Architect, Ethical AI Practice bij Salesforce, gebruikt in deze reportage. We spraken onder meer met haar tijdens AI for Good 2019, dat vorige week plaatsvond in Genève. Het doel van dit evenement, dat in drie jaar tijd is gegroeid van 500 naar 3.000 deelnemers, is om artificial intelligence in te zetten voor het behalen van de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties.

Kindermisbruik tegengaan

Daarom was er een grote diversiteit aan bezoekers naar de ITU in Genève gekomen, van non profit-organisaties en overheid tot techbedrijven en consultants. Voor deze video spraken we met Joelle Casteix van het Zero Abuse Project, dat AI inzet om kindermisbruik tegen te gaan; Bob van den Berg en Marjolein Vlaming van Deloitte, die een zorgrobot en het keurmerk voor Responsible Robotics presenteerden.

AI en kunst

Verder aan het woord komen: Frits Bussemaker, mede-initiatiefnemer en Voorzitter van het Institute for Accountability in the Digtial Age (I4ADA); Frederic Werner van de organiserende International Telecommunication Union (ITU); Neil Sahota, auteur van 'Own the AI Revolution'; Irakli Beridze, Head of the Centre for Artificial Intelligence and Robotics, United Nations, UNICRI, dat is gevestigd in Den Haag; Mohamad Ali Mahfouz, AI Lead bij Microsoft Switzerland; en Christina Hooge van STATE Studio, Berlijn, over AI en kunst.

Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29 Leanix BW 19 febr tm 17 maart 2024
Schneider Electric BN start week 27 tm week 29

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!