CIO’s en IT-managers kijken steeds meer met gerichte aandacht naar de inzet van public cloud voor een deel van de workloads. Dat wordt ook onderschreven door onderzoeksbureau Gartner. De stap naar de cloud doen ze vooral om de digitale transitie te versnellen en de kosten van IT te optimaliseren. Moderator Danny Frietman spreekt over de ontwikkelingen rond cloud en datacenter verder in deze Dutch IT Channel Talkshow Leaders of Datacenters met SLTN CEO Eugene Tuijnman.

Tuijnman belicht naast de ontwikkelingen in de markt voor datacenters ook de versnelde digitale transitie en de impact hiervan. Vooral het overal kunnen werken vraagt om goede ontsluiting van legacy en SaaS applicaties.

Veel bedrijven willen meer as a service en pay per use met SaaS en PaaS toepassingen, aldus Tuijnman. SLTN speelt daarop in en kan dit snel leveren, onder andere met zijn specialisten die kennis hebben van datacenter toepassingen, data analytics, AI en development.

Er is verder een tendens bij organisaties om van een Capex- naar een Opex-model te gaan, ofwel alleen betalen voor het daadwerkelijke gebruik van IT. SLTN speelt daarop in met een as a service aanbod.

Pax8 BW 29-05 tm 18-06-2023 Trend Micro  BW Risk to Resilience World Tour week 20 tm 23-2023
Progress Communications BN start week 17 tm 19

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!