Witold Kepinski - 10 maart 2021

Panduit: netwerkkabel is basis voor digitale innovatie

De netwerkkabel wordt volgens Panduit de komende jaren de basis voor elke kabelinfrastructuur. Compacter, met veel hogere snelheden, als leverancier van data, AV-signalen én stroom. Voor datacentra én office-omgevingen. Panduit levert al dergelijke bekabeling, ontwikkeld in de eigen R&D-centra. Moderator Danny Frietman spreekt hierover verder in de online Dutch IT Channel Talkshow ‘Leaders of Datacenters’ met Roeland Dillen, business director van Panduit EMEA.

Met de kabelinfrastructuur zelf én met advies over een toekomst vaste infrastructuur wil de leverancier IT-aanbieders ondersteunen. Zo kan Panduit er voor zorgen dat de netwerkkabel de basis wordt voor digitale innovatie in plaats van de bottleneck.

Het Amerikaanse Panduit begon ruim 60 jaar geleden als aanbieder van kabelmanagementsystemen. Inmiddels telt de multinational vijf business units, waaronder twee die bekabelingsinfrastructuur voor datacentra en offices leveren. Beide BU’s vallen, samen met die van Industrial Networks, in de Benelux en DACH onder regiodirecteur Roeland Dillen.

Panduit levert volgens Dillen alles voor de ‘white space’: 19’’ racks, bekabelingsinfrastructuur, patchpanelen, kabelmanagement (zoals kabelgoten), slimme oplossingen (zoals racks die functies als temperatuur en stroom monitoren), backbone-bekabeling. De organisatie telt 11 R&D labs in Chicago. Zo is met Cisco high density bekabeling ontwikkeld met een maximum-doorvoersnelheid van 400 Gbps en zeer lage latency. Onder meer Defensie in de VS maakt hier al gebruik van.

Lees ook het interview met Roeland Dillen: Panduit: netwerkkabel moet digitalisering faciliteren, niet beperken.

Leanix BW 19 febr tm 17 maart 2024 Infopulse BW vierkant en liggend week 10 -2024
Arctic Wolf BN Gated Content

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!