Redactie - 22 juni 2021

SLTN Video: NOS heeft een grote journalistieke verantwoordelijkheid

Gerard Timmer (algemeen directeur NOS) vertelt in een video Business Update over het grote belang van een goede journalistieke infrastructuur in Nederland en de verantwoordelijkheid die de NOS daarin heeft en neemt; recent nam NOS 63 journalisten extra in dienst om regionale en lokale omroepen journalistiek te versterken. Een initiatief dat gesteund wordt door OCW.

Timmer praat in Business Update met Charles Groenhuijsen ook over het ‘landsbelang’ van een veilige en betrouwbare IT-technische infrastructuur van de NOS en goed georganiseerde video-datastromen binnen de NOS. De uitzendstraten en archieven zijn 24/7 operationeel, redundant uitgevoerd en bovendien is er elders in het land nóg een operationele locatie stand-by.

Dat de grote spelers NPO, RTL en Talpa partijen meer zouden kunnen en moeten samenwerken is voor Timmer wel duidelijk: ‘technisch kan het makkelijk met behoud van eigen identiteit; in NL Ziet komt er al veel samen, maar er zijn wat politieke redenen waardoor dat nog niet één gezamenlijk aanbod is.

In volgende afleveringen van Business Update worden onder andere Eppo van Nispen tot Sevenaer (Beeld & Geluid) en Niels Baas (NLZiet) in de SLTN studio geïnterviewd door Charles Groenhuijsen.

Vertiv BW week 5 liggend groen/vierkant oranje 27-11-2023 tm 04-12-2023 Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Netgear banner liggend start week 14

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!