Floris Hulshoff Pol - 23 januari 2023

Dell Technologies Forum belicht belang van talent en diversity

Na twee jaar virtueel vond het Dell Technologies Forum in 2022 weer fysiek laats in de DeFabrique in Utrecht. Dit was weer het grootste Dell evenement van het jaar, waar alle technologische innovaties van het bedrijf aan bod komen. Witold Kepinski, Director Content en hoofdredacteur Dutch IT Channel, was ook aanwezig en sprak in een video update met Anja Monrad, SVP en GM Dell Technologies Western Europe.

Of het nu gaat om een multi-cloudstrategie die as-a-service wordt geleverd, gemoderniseerde en veilige technologieën of om AI-besluitvorming die de edge mogelijk maakt, bezoekers vonden dit allemaal op het Dell Technologies Forum.

De keynote werd gehost door Isabel Moll, VP & Algemeen Directeur Dell Technologies Nederland, samen met Adrian McDonald, President Dell Technologies EMEA. Als closing keynote stond er niemand minder dan Dan Keyworth, Director of Business Technology bij McLaren Racing op het podium. Hij nam de bezoekers mee in de Formule 1 die datagestuurd is. Hoe technologie en innovatie de F1 versnelt en hoe nieuwe technologieën in de F1 bijdragen aan duurzame innovatie in de auto- industrie.

Uiteraard waren er ook weer verschillende breakout-sessies met thema’s waar veel organisaties mee bezig zijn zoals Multi-cloud and As-a-service, Future of Work, Modern Data Center & Edge en Security.

Extra aandacht werd besteed aan de security vraagstukken waar veel organisaties mee worstelen, maar ook diversity & inclusion is een hot topic. Er waren diverse sprekers, paneldiscussies en ronde tafel sessies waar deze en andere onderwerpen voorbij komen.

Daarnaast was er een expo waar een verzameling is te vinden van diverse Dell-oplossingen en producten, maar ook Dell-partners. Voor inspiratie konden bezoekers terecht op de innovation village. Een samensmelting van innovaties, startups en scale-ups. Hier werd u de technologie van morgen getoond en werden er inspirerende lezingen gegeven, onder andere over het onderwerp “een verantwoorde toekomst met AI om menselijke vooruitgang te stimuleren'” door Christina Zaga van Universtiteit Twente. Een inspirerend en tot nadenken stemmend gesprek over AI en robotisering en hoe je daar in de toekomst(en) op een verantwoorde manier mee om kunt gaan. Van Mercy Ships, de indrukwekkende drijvende ziekenhuizen, liet Jonathan Dyson zien hoe IT-technologie overal ter wereld wordt ingezet om mensen de nodige zorg te verlenen.

De dag werd afgesloten met een borrel en in de avond werden de Dell Technologies Partner Awards uitgereikt.

Bekijk hier de Dell Technologies Forum on demand.

Darktrace BW 28-05 tm 18-06-2024 Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V6
Infopulse BN 13-06-2024 tm 20-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!