Witold Kepinski - 06 november 2016

Cisco Partners kunnen netwerken digital ready maken met analytics

Er liggen volop kansen voor Cisco Partners in de digitale transformatie die nu plaats vindt aldus Milo Schacher, vice president van Cisco EMEAR. De markt is door deze ontwikkelingen nog groter voor Cisco en zijn partners dan enkele jaren geleden. Groeikansen liggen in netwerken van klanten 'digital ready' maken waarbij ze beter klantinzicht krijgen met analytics toepassingen. Pak die kansen met  'full speed' zo is het motto.

Milo Schacher zei dit tijdens de Cisco Partner Summit 2016 in San Francisco waar ruim 2200 partners aanwezig waren. Een groeikans voor partners is om netwerken van klanten ‘digital ready’ maken met security en compliance waardoor organisaties een goede digitale strategie kunnen voeren. Daarnaast kunnen partners verder groeien door Cisco analytics oplossingen te bieden, zoals Tetration Analytics, waarmee ze meer services aan klanten kunnen bieden. De Tetration Analytics platform appliance geeft het wel en wee van datacenters in real time weer met gebruik van nieuwe toepassingen zoals software-defined networking.

Indirecte business

Cisco business is partner business omdat het bedrijf voor vrijwel 100 procent indirect verkoopt in de EMEAR regio (waar Nederland ook ondervalt), aldus Milo Schacher. Dat is veel meer dan de concurrenten die voor 50 procent (zoals Dell) indirect verkopen. Als Cisco een bedrijf overneemt zoals Meraki, dan worden gelijk partners bij betrokken voor wederverkoop, aldus Schacher.

Apple

Een andere interessante partner business is de samenwerking tussen Apple en Cisco. Het Early Adopter programma in de EMEAR regio loopt goed, waarbij Cisco partners wireless, security en collaboration oplossingen bieden voor Apple iOS devices in het bedrijfsleven of bij overheidsinstellingen. Zo kunnen gebruikers op hun Apple devices, zoals iPhone en iPad Pro, altijd productief werken dankzij een krachtig Cisco netwerk en Cisco samenwerkingsoplossingen zoals WebEx en Telepresence. Op 11 november wordt er bij het kantoor van Cisco in Amsterdam een Cisco Collaboration Event met Apple gehouden. Hierbij zijn resellers welkom.

Distributeurs

Tot slot is Schacher tevreden over de huidige distributeurs. Dat zijn Comstor (Westcon), Ingram Micro, Tech Data en Avnet (dat onderdeel wordt van Tech Data). Hij verwacht geen nieuwe distributeurs aan te stellen.

Door: Witold Kepinski

Leanix BW 19 febr tm 17 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!