Redactie - 22 oktober 2019

Lenovo Channel Update: volop groeikansen in de Benelux

Lenovo ziet vele groeikansen in de Benelux, zegt Maarten Guijt van Lenovo in deze videoreportage vanaf Canalys Channels Forum in Barcelona. Ook de datacenteroplossingen bieden volop kansen, voegt zijn collega Jeroen Hagen hieraan toe. Edge, IOT, Big Data en supercomputing zijn bijvoorbeeld belangrijke trends in deze markt. Maar aan de andere kant van het spectrum introduceerde Lenovo ook, aanvankelijk voor de consumentenmarkt, maar zeker ook bruikbaar voor business, een opvouwbare pc. Het team van Dutch IT-channel spreekt in deze reportage met beide executives over trends en de strategie van Lenovo.

Lenovo introduceert tijdens het Canalys event ook de ThinkSystem SE350 edge-server die nu configureerbaar is. Het betreft een nieuwe klasse van edge servers zo meldt Fiona O'Brien, EMEA Chief Channel Officer & Head of Operations bij Lenovo, tijdens het Canalys Channels Forum in Barcelona.

Tegenwoordig hebben organisaties volgens Lenovo bijna overal computerbronnen nodig, en dus servers, niet alleen in het datacenter, maar ook op afstand. Om prestatieredenen moeten externe gegevensgenererende apparaten echter dicht bij de computer- en opslagbronnen staan aldus de vendor. Vandaar dat Lenovo de ThinkSystem SE350 Edge-server heeft gelanceerd.

Nutanix BW 30-05 tm 15-06-2023 NTT BW start 31-5 TM 14-6
Progress Communications BN start week 17 tm 19

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!