Witold Kepinski - 06 juni 2023

Nasdaq krijgt beveiliging, ondersteuning en SaaS met Cohesity

De Amerikaanse beurs Nasdaq in New York maakt gebruik van gegevensbeveiliging en SaaS-oplossingen van Cohesity om migratie van on-premises naar de cloud mogelijk te maken. Nasdaq beschouwt Cohesity als een strategische partner om betere gegevensbescherming en beheergemak mogelijk te maken.

Nasdaq wordt een cloudgericht bedrijf, dat waar mogelijk overstapt op software as a service (SaaS). Na de migratie naar Microsoft 365 wilde het bedrijf een cloudgebaseerde, volledig beheerde back-upoplossing – gebruiksvriendelijk, veilig en in overeenstemming met de regelgeving voor gegevensopslag.

Uitdaging

Toen het bedrijf Microsoft 365 adopteerde, keek het Exchange-team opnieuw naar de back-upoplossing. De nieuwe cloudgebaseerde back-upoplossing moest ook gebruiksvriendelijk zijn, zodat een team van vier personen 6.000 M365-accounts en ongeveer 100 resterende Exchange-accounts voor gevoelige applicaties die geen toegang hebben tot internet, kan beheren.

Oplossing

Na het vergelijken van toonaangevende cloudgebaseerde back-upoplossingen, koos Nasdaq voor Cohesity DataProtect, geleverd als een service voor M365, in combinatie met Cohesity DataProtect voor on-prem Exchange-gegevens. De Cohesity-oplossing was slechts een maand na de beslissing klaar voor gebruik. Tegenwoordig gebruikt Nasdaq het om back-ups te maken van 6.000 M365-mailboxen, 45 TB aan OneDrive- en Teams-gegevens en 100 Exchange-mailboxen.

Resultaat

Vanuit een enkele interface beheert Nasdaq back-ups en herstel voor zowel M365- als Exchange-gegevens. Verloren e-mails en agenda's worden binnen enkele minuten hersteld in plaats van dagen. Wereldwijde nalevingsrapportage is eenvoudiger. Bovendien verlaagt de toonaangevende deduplicatie van Cohesity de kosten voor cloudopslag.

“De totale Cohesity-ervaring — beveiligingsopties, SaaS-model en ondersteuning — was precies waar we op hadden gehoopt. Als we terug in de tijd zouden gaan, zouden we dezelfde beslissing nemen”, aldus Mike Viola, hoofdtechnoloog , Nasdaq.

Dutch IT Channel Awards Nomineer Nu vierkant Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
SLTN liggend

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!