Witold Kepinski - 08 juni 2023

Modern MSP Day is geslaagd

CloudLunch en Dutch IT Channel kijken terug op een geslaagde Modern MSP Day dat op 7 juni plaatsvond in InnStyle in Maarssen. Ruim honderd MSP’s waren aanwezig samen met tientallen sponsor partners zoals IT-leveranciers, service providers en IT-distributeurs. In een video update kijken Witold Kepinski (Dutch IT Channel), Martijn van Zoeren (CloudLunch) en Thijs van Hofwegen (CloudLunch) terug op een geslaagd event voor managed service providers.

Na ontvangst met lunch en netwerken op de MSP Marketplace luisterden de aanwezigen naar de keynote ‘MSP, leer omgaan met AI!’ van Angelique Schouten, CEO en oprichter, 10x.Team & auteur van Monkey Money Mind, The WealthTECH Book en Rising AI Tech Demystified. Haar boodschap naar de MSPs: Neem maatregelen om binnen de organisatie toepasselijk vertrouwen in het gebruik van kunstmatige intelligentie (AI) te kweken. Maar bovenal bespreek serieus binnen het management waarom en hoe AI toegepast dient te worden. De moderne MSP heeft AI opgenomen in haar strategie.

Foto: Angelique Schouten

Daarna volgden ‘2 minute pitches’ en ‘deep dive’ sessies van partner sponsors Ingram Micro, Ydentic,, C-Facts, EGP, Salesbuildr, Arrow, Pure Storage en Sophos waarom zij een goede partij zijn voor MSPs. Later in de middag volgden ook soortgelijke pitches van SentinelOne, Cohesity, TD Synnex, TSH, WatchGuard, Fundaments en Bodyguard. Zij belichtten hun propositie later tijdens deep dive sessies. De beste ‘2 minute pitch’ werd gewonnen door Daniel Luhtra van Bodyguard.io, die goed de situaties en voordelen kon beschrijven die zij oplossen.

Diverse sponsor partners gaven ook interessante keynotes. Datto belichtte het IT Complete, het IT & Security Management platform voor de moderne MSP namens spreker C.J. Wimley, President & CCO, Kaseya, waar Datto een onderdeel van is. Amazon Web Services belichtte de toegevoegde waarde van ‘as-a-service’ namens spreker Paul Muller, Scale Manager bij AWS.

Deep Dive Sessies

Datto

Hans ten Hove, Area Vice President Continental Europe, Datto (a Kaseya Company) belichtte de komst van NIS2 en dat dit kansen biedt voor de moderne MSP. De Europese Unie heeft recentelijk het wetsvoorstel NIS2 aangenomen, waarin specifieke cybersecurityvereisten zijn vastgesteld voor Managed Service Providers (MSP’s). Dit heeft als gevolg dat MSP’s zich nu nog meer moeten focussen op cybersecurity en moeten begrijpen wat deze nieuwe wetgeving voor hen en hun klanten betekent. In deze Deep Dive gaan we in op de manieren waarop MSP’s zich kunnen voorbereiden op de NIS2-wetgeving en hoe Datto en Kaseya hen kunnen ondersteunen bij het voldoen aan deze nieuwe regelgeving, aldus Ten Hove.

Pax8

Pax8 organiseerde tijdens de Modern MSP Day een deep dive sessie dat werd gepresenteerd door Chris Romeijn (BizApps GTM manager EMEA) met als titel 'Waarom nu BizzApps?' "We zien dat veel bedrijven steeds meer afhankelijk worden van mobiele apps en cloudoplossingen om hun bedrijfsprocessen te ondersteunen, de volgende stap voor onze MSP’s zal liggen bij BizzApps. Pax8 wil daarom zorgen dat onze partners deze trend niet missen en hen voorzien van de nodige tools en expertise om succesvol te zijn in deze nieuwe markt, hierbij hebben wij een programma gemaakt waarbij dit onze partners gaat ondersteunen", aldus Romeijn.

Salesbuildr

Het is tijd voor de MSP om zich te specialiseren zo zei Victor Raessen, Founder, Salesbuildr tijdens een Deep Dive Sessie. Veel MSP’s verkopen generieke oplossingen aan iedereen. Raessen vertelde je waarom het tijd is om je te specialiseren en hoe je dat kunt doen. Salesbuildr maakt gebruik van Chat-GPT om een propositie uit te werken voor zijn doelgroep en liet ter inspiratie een uitgewerkte portal zien.

Ingram Micro

De sessie ‘Volg het pad naar meer winst’ werd gepresenteerd door Fabian van Netten, Country Leader Cloud Nederland, Ingram Micro. MSPs ontdekten in deze sessie het pad naar meer winst met Ingram Micro. Van Netten daagde de Managed Service Providers uit om na te denken over groei en innovatie. “Leer hoe je je marketing, technologie, verkoop, enablement, partnerschappen en cloud beheer kunt optimaliseren. Ontdek praktische strategieën om je winstgevendheid te vergroten en je concurrenten te overtreffen. Word geïnspireerd door nieuwe inzichten en waardevolle partnerschappen die je succes zullen versterken.”

Copaco

IaaS met een deep dive naar Copaco VMware Cloud werd gepresenteerd door Rob van den Bogaard, Teammanager Sales, Copaco Cloud. MSP’s staan tegenwoordig voor verschillende uitdagingen. “De groei van de public cloud verhoogt het risico van een eigen investering”, “de terugverdientijd van een eigen datacenter is onzeker” of “alles zelf beheren wordt steeds lastiger”, is slecht een greep uit de voorbeelden. “Met onze private cloudoplossing Copaco VMware Cloud bieden we een stabiele IaaS-omgeving, waar controle, gemak en flexibiliteit centraal staan”, aldus Rob van den Bogaard, Teammanager Sales bij Copaco Cloud.

Arcus IT

Hoe Arcus IT Standaardisatie in de Moderne Werkplek toepast was een sessie van Nico Riphagen, Commercieel Directeur, Arcus IT. Nico Riphagen (Arcus IT) nam de aanwezigen mee in de reis naar standaardisatie. Hierbij vertelde hij over de keuzes die zij hebben gemaakt en de valkuilen die het met zich meebracht. De aanschaf van een tool als Ydentic is een eerste stap richting standaardisatie maar het gaat daarnaast om een nieuwe manier van werken.

C-Facts

Van Cost naar added value werd gespresenteerd door Sander Eek, Managing Partner, Eden Akers Digital & Barry Brandenburg, Head of Product en Marketing, C-Facts. De aanwezigen kregen meer inzicht in en controle over (cloud) spent en waardoor ze hun Multicloud omgeving meer kunnen laten renderen. In deze deep dive legde Eden Akers uit hoe zij C-Facts onderdeel hebben gemaakt van de Eden Akers Cloud MarketPlace propositie en hoe dit hun in staat stelt om klanten een cloud cost management dienst te leveren die added value biedt door meer inzicht in en controle over (cloud) spend te bieden.

EGP

'Cloud zoals cloud bedoeld is' was een sessie van Marga Reuver, Algemeen Directeur van EGP. EGP biedt MSP’s en softwarebedrijven het Nederlandse IaaS fundament voor Private, hybride en multi-cloud oplossingen. De EGP Cloud business builders bieden deze soevereine cloudoplossingen exclusief aan IT-dienstverleners, aldus Reuver: “Zij doen zaken met ons vanwege de persoonlijke aandacht, het delen van kennis en specifieke ondersteuning die nodig is tijdens de cloud reis die veel van hun klanten (nog gaan) maken. Met onze jaarlijkse Summerschool roadshow bezoeken wij 7 juni a.s. ook het Modern MSP event. Bezoekers kunnen deelnemen aan de verkorte masterclass: Cloud zoals cloud bedoeld is. In deze deep dive sessie werden vragen beantwoord wat het potentieel is voor MSP’s in de Nederlandse cloud markt, hoe je anticipeert op vragen van je klant en hoe je blijvend marge maakt met cloudoplossingen.”

Copaco Cloud

Cloud challenges voor MSP’s? Laat je niet gek maken! Was een sessie gepresenteerd door Rick van den Hoogenhof, Manager, Copaco Cloud. Alle klanten kiezen voor Azure en AWS. Of toch niet? Laat je niet gek maken, aldus Copaco. “Kijk met een open blik naar de voordelen van verschillende aanbieders, technologieën en businessmodellen.” In deze presentatie nam Copaco MSPs mee in de actuele ontwikkelingen op de cloudmarkt, en welke keuzes je daarin kan maken. Van den Hoogenhof legde ook uit hoe Copaco je helpt in controle te zijn, terwijl je je strategische flexibiliteit behoudt.

Trusted Advisors

Preparing for the Trusted Advisor Explosion! Was een afsluitende sessie van Michael Breeze, Senior Director of Channel EMEA, Pax8. Naarmate technologie steeds meer wordt geïntegreerd in alle aspecten van het moderne leven, zal een ondernemende, digitaal getransformeerde generatie een explosie van "Trusted Advisors" creëren in vier belangrijke zakelijke branches!

Foto: Volle zaal tijdens Modern MSP Day

Industry Cloud

Eind van de dag was er een keynote met als titel ’Moderne MSP's kennen hun industrie cloud ABCs’ van Gregor Petri, Research VP, Gartner. De cloudmarkt verandert volgens Petri: kopers veranderen (nadruk op outcomes), aanbieders veranderen (omhoog in de waardeketen), de economie verandert (het woord recessie is terug), investeerders veranderen (winstgevendheid doet er weer toe) en de spelregels veranderen (regelgeving, de-globalisering, soevereiniteit). Moderne cloudplatformen spelen een cruciale rol in al deze veranderingen. Hoor hoe moderne MSP’s hier proactief op in kunnen spelen.

Foto: Gregor Petri, Gartner

De dag werd afgesloten met fun activiteiten, borrel, barbecue & netwerken op de marketplace

Martijn van Zoeren (CloudLunch) kijkt terug op een geslaagd event. “We hebben ingezoomd op de uitdagingen voor de Moderne MSP. Daar blijkt heel veel behoefte aan te zijn. Geweldig dat we daar invulling aan hebben kunnen geven”

Witold Kepinski (Dutch IT Channel):”Bezoekers kregen tijdens het Modern MSP Day event inzicht en kennis in actuele toepassingen die impact maken voor MSP’s en hun klanten. Met dit event hebben we het Nederlandse MSP Partner Ecosysteem goed op de kaart gezet. We kijken inmiddels uit om in 2024 de tweede editie van het Modern MSP Day event te organiseren.”

Thijs van Hofwegen (CloudLunch): “Dit was een voor Nederlandse MSP’s een uniek event in mijn ogen. Super relevante inhoud, veel onderlinge gesprekken, en mooie ontspanning en fun, en dat allemaal in één middag! Tot volgend jaar!”

Foto's Modern MSP Day 2023 zijn nu te bekijken!

Bekijk de sfeerfoto’s van het Modern MSP Day event op de Facebook pagina van Dutch IT Channel.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!