Redactie - 29 september 2023

Hoe NIS2 helpt om uw cybersecurity aan te scherpen

Dirk de Goede, Security Solution Specialist bij Insight, was onlangs te gast in de Dutch IT Studio in Den Haag. Hij sprak met moderator Witold Kepinski van Dutch IT Channel & Dutch IT Leaders, over het belang van de cybersecurity richtlijn NIS2 en waarom organisatie er goed aan doet zich hierin te verdiepen.

Op 18 oktober 2024 gaat er in Europa een nieuwe richtlijn van kracht voor netwerk- en informatiebeveiliging: NIS2. Door de toename van cyberdreigingen en de grote maatschappelijke afhankelijkheid van IT, is gebleken dat de huidige richtlijnen niet meer toereikend zijn, waardoor strengere eisen vanuit de EU noodzakelijk worden. NIS2 volgt daarom de sinds 2018 bestaande NIS-richtlijn op en gaat meer organisaties ‘dwingen’ om hun cybersecurity op orde te hebben.

NIS2 heeft dus vergaande consequenties voor organisaties. Tevens ook voor betrokken bestuurders, directies en managers zoals IT-beslissers. Witold Kepinski spreekt in de Dutch IT Studio verder hierover met Dirk de Goede, Security Solution Specialist bij Insight. 

Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024 BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024
CompTIA Community Benelux BN 7-31 mei

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!