Witold Kepinski - 26 oktober 2023

Snowflake Data Cloud biedt partners nieuwe kansen

De redactie van Dutch IT Channel bezocht onlangs de Snowflake Data Cloud World Tour in Muziekgebouw aan 't IJ in Amsterdam. Director Content Witold Kepinski sprak in een video interview met Dan Waters, VP EMEA Partners & Alliances bij Snowflake, over de business mogelijkheden en kansen voor channel partners. De Snowflake Data Cloud biedt partners een breed scala aan mogelijkheden om hun bedrijf te laten groeien. Door samen te werken met Snowflake kunnen partners hun expertise op het gebied van data, AI en machine learning inzetten om klanten te helpen bij het nemen van datagedreven beslissingen, aldus Waters.

Belangrijke data cloud trends voor partners

Volgens Waters zijn er een aantal belangrijke datacloudtrends die partners moeten begrijpen om succesvol te zijn. Deze trends zijn onder meer:

AI en machine learning: AI en machine learning worden steeds belangrijker voor bedrijven om datagedreven beslissingen te nemen. Partners kunnen hun expertise op dit gebied inzetten om klanten te helpen bij het implementeren en gebruiken van AI- en machine learning-oplossingen.

AppDev: De toenemende populariteit van cloudnative applicaties biedt partners nieuwe kansen om klanten te helpen bij het bouwen, implementeren en beheren van deze applicaties.

Data-inkomsten genereren: Partners kunnen profiteren van de Snowflake Data Cloud door data-inkomsten te genereren voor hun klanten. Dit kan worden gedaan door klanten te helpen bij het verkopen van data-inzichten of door data-producten en -diensten te ontwikkelen.

Waarom het ecosysteem van partners belangrijk is voor Snowflake

Waters benadrukte dat het ecosysteem van partners essentieel is voor de groei, samenwerking en klantgerichte innovatie van Snowflake in het datacloud-ecosysteem. Klantsucces moet worden geleverd via het partner ecosysteem, aldus Waters. Snowflake werkt samen partners om ervoor te zorgen dat ze de tools, training en ondersteuning hebben die ze nodig hebben om hun klanten te helpen.

Interessante Snowflake Data Cloud-innovaties voor partners

Tijdens het Snowflake event gaven verschillende sprekers een overzicht van enkele van de meest interessante Snowflake Data Cloud-innovaties voor partners. Deze innovaties omvatten:

Snowpark-containerdiensten: Snowpark maakt het voor data scientist, data-ingenieurs en applicatieontwikkelaars mogelijk om in de Snowflake Data Cloud te ontwikkelen met behulp van containers. Dit maakt het voor partners eenvoudiger om data-inzichten en -producten te ontwikkelen en te leveren.

Snowflake Native App Framework: Het Snowflake Native App Framework stelt ontwikkelaars in staat om hun apps rechtstreeks naar de gegevens van hun klanten te brengen, zonder dat die gegevens ooit de omgeving van de klant verlaten. Dit biedt partners nieuwe mogelijkheden om klanten te helpen bij het bouwen van datagedreven applicaties.

Nvidia NeMo-integratie: Snowflake en Nvidia hebben een integratie aangekondigd van het Nvidia NeMo-platform met de Snowflake Data Cloud. NeMo is een systeem voor het ontwikkelen, aanpassen en implementeren van groottaalmodellen. Deze integratie biedt partners nieuwe mogelijkheden om klanten te helpen bij het implementeren van AI- en machine learning-oplossingen.

Zakelijke kansen met public cloudproviders

Snowflake biedt partners ook de mogelijkheid om samen te werken met publieke cloudproviders zoals Google Cloud Platform, Microsoft Azure en AWS. Waters zei dat deze samenwerkingen partners in staat stellen om een ​​bredere reeks klanten te bereiken en hun aanbod te verbeteren.

Belangrijkste boodschap voor partners

Waters is verheugd om nauwer samen te werken met partners om de toekomst van data te vormgeven. Snowflake biedt partners de tools, training en ondersteuning die ze nodig hebben om succesvol te zijn in de datacloud-economie.

DIC Awards BW tm 21-10-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
Dutch IT Golf Cup BN tm 16-09-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!