Witold Kepinski - 30 oktober 2023

Schneider Electric Zeigo Activate zet vaart achter duurzaamheid

Schneider Electric introduceerde onlangs de SaaS-oplossing Zeigo Activate. Hiermee krijgen channel partners en IT-beslissers inzicht in hun energieverbruik en komen ze in contact met specialisten om hun CO2-uitstoot te verminderen. Witold Kepinski, Director Content van Dutch IT Channel, sprak hierover in een video update tijdens het Canalys Forums in Barcelona met David Terry (foto), de Vice President IT Channels Europe bij Schneider Electric. Hij gaat in het interview dieper in op de mogelijkheden van Zeigo Activate.

Schneider Electric is een fabrikant van oplossingen voor energiebeheer. Onder meer voor datacenters, maar ook voor bijvoorbeeld woningen en industrie. Het bedrijf heeft als doel om de digitale transformatie en de duurzaamheid van zijn klanten te ondersteunen met innovatieve technologieën en services. Daar is Zeigo Activate de jongste loot van.

“Kanaalpartners kunnen een abonnement nemen; jaarlijks of maandelijks. Zij krijgen dan inzicht in hoeveel energie zij gebruiken voor verlichting, verwarming, koeling en apparatuur. Het biedt de nodige hulpmiddelen om koolstofdioxide-uitstoot te schatten, bij te houden en te verminderen, zodat bedrijven hun ambitie op het gebied van duurzaamheid kunnen omzetten in actie. Je kunt het zien als een eerste stap op weg naar een meer duurzame bedrijfsvoering.”

Marktplaats

Waar Terry opgetogen over is, is de marktplaats die onderdeel uitmaakt van Zeigo Activate. “Daar kunnen de kanaalpartners bedrijven en oplossingen vinden die hen kunnen helpen hun ecologische voetafdruk te verminderen. Bovendien kunnen zij een beroep doen op de specialisten die wij in onze gelederen hebben.”

Waarom zouden bedrijven gebruik willen maken van Zeigo Activate? “Europese regelgeving”, is het korte antwoord. Terry verwijst onder meer naar het ‘Fit for 55’-pakket dat het Europees Parlement eind 2021 heeft goedgekeurd, waarmee de bestaande klimaat- en energiewetgeving wordt aangepast aan de nieuwe EU-doelstelling om de CO2-uitstoot tegen 2030 met minstens 55% te verminderen.

“Maar, los van regelgeving, zien wij bij kleine en middelgrote bedrijven de wens om bij te dragen aan een duurzame samenleving. Niet alleen vanwege de hoge prijs van energie, maar om klimaatverandering helpen tegen te gaan. Daarnaast heeft Zeigo Activate een plezierige, open interface. Mensen kunnen er eenvoudig mee overweg.”

Volgende stappen

Zeigo Activate is erop gericht midden- en kleinbedrijf te helpen verduurzamen. Terry zet het middel in met zijn team om kanaalpartners de helpende hand te reiken. Wat kunnen we de komende tijd nog meer verwachten? Terry: “Wij blijven onze marktplaats uitbreiden. En we werken aan gereedschap dat kanaalpartners kunnen inzetten om hun klanten te helpen hun ecologische voetafdruk kleiner te maken.”

BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024 Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024
CompTIA Community Benelux BN 7-31 mei

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!