Witold Kepinski - 11 december 2023

Conceptsales helpt met sales versnelling en GTM verbetering

In een sterk veranderende markt waar steeds vaker diensten moeten worden verkocht én geleverd, is het belangrijk voor bedrijven om hun commerciële teams te laten vernieuwen. Conceptsales helpt bedrijven daarbij door te werken aan een krachtig fundament met een commerciële blauwdruk in combinatie met consultancy én trainingen. Zo helpt Conceptsales ook bij de versnelling in de go-to-market (GTM) strategie van bedrijven. In deze Dutch IT Channel videoreportage spreekt hoofdredacteur Witold Kepinski met twee klanten van ConceptSales: Nico Riphagen, Commercieel Directeur bij Arcus IT, en William van Voorthuijsen, Product Manager bij Companial.

Arcus IT is een middelgrote MSP/IT dienstverlener in Nederland. Nico Riphagen vertelt dat zijn bedrijf te maken heeft met een aantal uitdagingen op het gebied van sales. Zo is het moeilijk om voldoende gekwalificeerde leads te genereren en om deze leads om te zetten in deals.

Om deze uitdagingen aan te pakken, heeft Arcus IT samengewerkt met Conceptsales. Conceptsales heeft Arcus IT geholpen om een nieuwe salesstrategie te ontwikkelen, de accountmanagers uitvoerig te trainen op meerdere competenties en om de salesprocessen te optimaliseren.

Foto: William van Voorthuijsen

Companial is een wereldwijd opererende distributeur van Microsoft. William van Voorthuijsen vertelt dat zijn bedrijf te maken heeft met een aantal uitdagingen op het gebied van portfoliomanagement. Zo is het moeilijk om de juiste balans te vinden tussen de verschillende producten en diensten die Microsoft aanbiedt. Om deze uitdaging aan te pakken, heeft Companial samengewerkt met Conceptsales. Conceptsales heeft Companial geholpen om de go-to-market strategie en commerciële verhaallijn voor een nieuwe propositie te ontwikkelen.

Impact

Beide klanten zijn zeer tevreden over de samenwerking met Conceptsales. Nico Riphagen vertelt dat Arcus IT dankzij Conceptsales een significante verbetering heeft gezien in de resultaten van de salesafdeling. William van Voorthuijsen vertelt dat Companial dankzij Conceptsales een nieuwe propositie efficiënt en succesvol naar haar partnerkanaal heeft gebracht.

Foto: Nico Riphagen

Conclusie

Conceptsales is volgens Riphagen en Van VoortHuijsen en waardevolle partner voor bedrijven die hun commerciële resultaten willen verbeteren en hun go-to-market met het juiste portfolio willen versterken. De videoreportage laat zien hoe Conceptsales bedrijven kan helpen om hun salesstrategie te verbeteren, hun salesprocessen te optimaliseren, hun salesteams te trainen en hun proposities kan vormgeven en naar de markt te brengen.

Over Conceptsales

Conceptsales is een bedrijf dat zich richt op het helpen van bedrijven om hun commerciële resultaten te verbeteren. Het bedrijf heeft een onderscheidende aanpak: het helpt bouwen aan een krachtig fundament met een commerciële blauwdruk in combinatie met consultancy én trainingen. Conceptsales heeft een team van ervaren professionals met een brede kennis van de commerciële sector. Het bedrijf werkt met een groot aantal klanten, waaronder fabrikanten, MSP/IT-dienstverleners, Microsoft business partners en andere bedrijven in de ICT-sector.

Zscaler BW 04-06 tm 18-06-2024 Darktrace BW 28-05 tm 18-06-2024
Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BN V6

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!