Witold Kepinski - 09 februari 2024

Simac IT en Cisco bieden PSV state-of-the-art WiFi netwerk

PSV heeft zijn WiFi-netwerk in het Philips Stadion vervangen. Het huidige netwerk functioneerde nog goed, maar de apparatuur was verouderd en aan het eind van zijn levensduur. PSV heeft gekozen voor Simac, die de WiFi netwerkapparatuur van Cisco is gaan installeren. Veiligheid kreeg daarbij extra aandacht. Deze Simac WiFi as a service case met Cisco werd getoond op het Cisco Live 2024 event in RAI Amsterdam.

Simac is de officiële IT-partner van betaald voetbalclub PSV uit Eindhoven. Om fans in het Philips Stadion een (nog) betere en meer enerverende ervaring te geven, integreerde het familiebedrijf uit Veldhoven met de geavanceerde netwerktechnologieën van Cisco een nieuwe ‘state-of-the-art’ IT-infrastructuur. 

PSV wil klaar zijn voor het ‘stadion van de toekomst’, waarin supporters bijvoorbeeld realtime statistieken kunnen raadplegen, snel hoogtepunten kunnen terugzien en mobiel bestellingen kunnen doen. 

Dankzij het nieuwe Simac WaaS (WiFi-as-a-Service), een nieuwe glasvezelring en nieuwe bekabelingen en access points, hebben stadionbezoekers overal in het stadion gegarandeerd een veilig en betrouwbaar wifi-netwerk.

Cisco en Simac dingen met deze case mee naar een Dutch IT Channel Award 'Networking Innovator of the Year', De Dutch IT Channel Awards worden o p14 maart 2024 uitgereikt in Studio21 in Hilversum.

Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V6 Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V5
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!