17 juni 2024

Waarom overstappen van SPLA naar Azure Virtual Desktop?

SPLA staat voor Services Provider License Agreement en is een licentiemodel van Microsoft voor service providers die Microsoft-software en -services aanbieden aan hun eindklanten. Met SPLA kunnen service providers flexibel en kosteneffectief Microsoft-producten leveren, zoals Windows Server, SQL Server, Exchange Server, Office en meer. SPLA is gebaseerd op een maandelijks rapportage- en betalingssysteem, waarbij de service provider alleen betaalt voor de licenties die hij daadwerkelijk gebruikt heeft.

Waarom overstappen van SPLA naar Azure Virtual Desktop? image

Wat is Azure Virtual Desktop?

Azure Virtual Desktop is een cloudgebaseerde dienst van Microsoft die virtuele desktops en apps levert aan eindgebruikers. Met Azure Virtual Desktop kunnen service providers hun klanten een moderne en veilige werkplek bieden, die overal en op elk apparaat toegankelijk is. Azure Virtual Desktop maakt gebruik van de schaalbaarheid, betrouwbaarheid en beveiliging van Microsoft Azure, het toonaangevende cloudplatform van Microsoft. Azure Virtual Desktop is ook gebaseerd op een pay-as-you-go model, waarbij de service provider alleen betaalt voor de resources die hij verbruikt heeft.

Waarom overstappen van SPLA naar Azure Virtual Desktop?

Er zijn verschillende redenen waarom het voor service providers interessant is om over te stappen van SPLA naar Azure Virtual Desktop, zoals:

  • Meer flexibiliteit en controle: Met Azure Virtual Desktop kunnen service providers hun klanten meer maatwerk en personalisatie bieden, door zelf te kiezen welke virtuele machines, opslag, netwerk en beheertools ze gebruiken. Ook kunnen ze makkelijker op- en afschalen naar gelang de behoeften van hun klanten veranderen.
  • Minder complexiteit en kosten: Met Azure Virtual Desktop kunnen service providers hun infrastructuur vereenvoudigen en optimaliseren, door gebruik te maken van de cloud in plaats van eigen servers en datacenters. Dit verlaagt de operationele kosten en het onderhoud, en verhoogt de efficiëntie en de prestaties.
  • Meer innovatie en concurrentievoordeel: Met Azure Virtual Desktop kunnen service providers hun klanten de nieuwste technologieën en functies bieden, zoals Windows 10 Enterprise multi-session, Microsoft 365 integratie, Azure Active Directory, Azure Monitor en meer. Dit verbetert de gebruikerservaring en de productiviteit, en geeft de service provider een voorsprong op de markt.

Hoe kan ALSO helpen bij de overstap naar Azure Virtual Desktop?

ALSO is een toonaangevende cloud service provider die partners ondersteunt bij hun transformatie naar de cloud. ALSO biedt een breed scala aan cloudoplossingen, waaronder Microsoft Azure en Azure Virtual Desktop. Met ALSO kunnen partners profiteren van:

  • Een eenvoudig en transparant bestel- en facturatieproces, via het ALSO Cloud Marketplace platform, dat meer dan 700 cloudservices omvat.
  • Een deskundig en toegewijd team van cloudspecialisten, die service providers adviseren en begeleiden bij het ontwerpen, implementeren en beheren van hun cloudprojecten.
  • Een uitgebreid en gevarieerd aanbod van trainingen, webinars, workshops en events, die service providers helpen om hun kennis en vaardigheden op het gebied van cloud te vergroten.
  • Een sterk en betrouwbaar partnernetwerk, dat service providers in contact brengt met andere experts, leveranciers en klanten in de cloudsector.

ALSO is dus de ideale partner voor service providers die willen overstappen van SPLA naar Azure Virtual Desktop, en die willen profiteren van de voordelen van Microsoft Azure en de cloud.

Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024 Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024
Dutch IT Security Day BN tm 15-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!