Redactie - 09 oktober 2013

Spannende tijden!


Het zijn en worden spannende tijden. Nee, ik begin niet meer over het kabinet en het plukken van de burgers. Het worden spannende tijden gelet op de gadgets die onze wereld nog meer en nog sneller gaan veranderen. Ik doel bijvoorbeeld op Google Glass en wat dacht u van de Apple en Samsung “watchphone”. Hoe gaan we ze eigenlijk noemen, die horloge-telefoons. SmartWatch? En een smartglass?

Wat een frustraties straks bij de toezichthouders op het verkeer! “U krijgt een bekeuring want u bent met social media bezig terwijl u aan het verkeer deelneemt”. “Dat is dan 350 euro”. “Nee hoor agent, ik keek alleen maar hoe laat het was!?” “Daar trappen wij niet in meneer, nog even en dan zegt u ook nog dat u een gewone zonnebril op heeft.” “Dat klopt agent!”. De griffierechten gaan verder omhoog naar 70% van de vordering want iedereen gaat straks in beroep. De rechters bezwijken onder de administratieve druk en de Roemeense en Bulgaarse criminelen hebben nog meer vrij spel. Hoe constateer je overtredingen, hoe controleer je het? Straffen is wel gemakkelijk; met een hoge boete. Het begrotingstekort is binnen 16 maanden opgelost, iedereen wil namelijk zo’n smartwatch en smartglass. Pas dan hoor je er echt bij!

En gaan Rolex en Ray Ban nu dezelfde kant op als Nokia, Blackberry en Kodak? Worden ze verdrongen door de digitale varianten? En krijgen we een nieuw fenomeen als opvolger van de muis-arm? De watch-arm. Teveel gewicht aan de linkerarm en te veel en te lang in een bepaalde houding? Gaan we straks naar Pearl om de smartglass op sterkte te krijgen? “Kunt u ook gelijk even de laatste firmware installeren?” 

Cybercrime en met name het maken van virussen gaat een nieuw tijdperk in. Wat is er leuker dan de smartwatch te infecteren? Mensen komen spontaan een half uur te vroeg op hun afspraak; anderen bellen met excuus op dat ze een half uur te laat zijn terwijl het virus random de tijd op de smartwatch verschuift! Advocaten worden ongewild witte boorden criminelen; tijdschrijven met een virus geeft hele aparte effecten. “Een nota voor 7 uur a Eur 375,- per uur vanwege 1 uur overleg”. Hilarisch! En dat leidt weer tot rechtszaken over de nota!

En wat denkt u dat een virus in een smartglass kan doen met Augmented Reality! Hilarisch! “Dit huis is te koop”. “Nee hoor, hoe komt u daar nu bij?” “U bent single en in voor een flirt” “Nee hoor, hoe komt u daar nu bij?” En als ik wat fantasie zou hebben kan ik nog wel even door gaan…

Zoals ik al begon; het worden spannende tijden. Gelukkig maar dat we werkzaam zijn in de IT branche en dat mobility, networking en security opgenomen zijn in onze roadmap. Cloud wordt steeds belangrijker. Eigenlijk worden het dus hele leuke spannende tijden! 

Eugene Tuijnman, CEO SLTN

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!