Redactie - 29 februari 2016

Aankondiging VMware: Workspace One

In de voorgaande blog over de aankondigingen van VMware heeft u kunnen lezen over VMware Horizon 7. In deze blog breng ik u op de hoogte van de andere grote aankondiging, namelijk VMware Workspace ONE. Dit betreft groot nieuws omdat het de integratie tussen verschillende VMware-producten symboliseert. VMware Workspace ONE is namelijk een samenvoeging van drie producten:

  • VMware Horizon
  • VMware Airwatch
  • VMware Identity manager

Deze producten zijn verder ontwikkeld en nu tevens gebundeld om de kracht van de afzonderlijke producten samen te voegen. VMware Workspace ONE biedt u vier belangrijke nieuwe functionaliteiten:

  • Een Unified Enterprise App Store;
  • Een nieuwe app voor data en e-mail;
  • Compliance check en conditioneel toegang (via VMware User Environment Management);
  • One touch Single Sign On.

Onderstaande afbeelding laat duidelijk de mogelijkheden zien, hoe je vanaf diverse devices elke applicatie, desktop of data kunt benaderen.

Unified App store
VMware Workspace ONE biedt u een Unified App Store. Een app store om VMware desktops, VMware published applicaties, webapplicaties (SAAS of intern hosted) en Citrix applicaties en desktops aan te bieden. Zoals VMware het zegt: “Catalog and launch”.

U kunt deze catalog on-premised of in de cloud aanbieden, de keuze is volledig aan u. Management van deze catalog vindt plaats vanuit het nieuwe Astro console dat volledig is herontwikkeld waardoor de producten via REST API optimaal communiceren met het console.

Architectuur
VMware Workspace ONE bestaat uit een identity rule onderdeel, identity manager en een token oplossing zodat u medewerkers certificate based kunnen authenticeren waardoor wachtwoorden niet meer van links naar rechts over het netwerk worden verzonden.

Daarnaast bevat het een device posture waarin we duidelijk de Airwatch-functionaliteit terug zien. Hier zie je het management van devices en het beheren van devices sterk terug. VMware Workspace ONE kan niet alleen VMware, maar ook Citrix desktops en applicaties ontsluiten.

Licenties
Afhankelijk van de licentie die u koopt krijgt u bepaalde functionaliteit beschikbaar. Op licentiegebied wordt een Standard, Advanced en Enterprise mogelijkheid geboden. De Standard licentie geeft u de mogelijkheid om webapplicaties en SAAS-applicaties aan te bieden. U kunt ook mobiele applicaties aanbieden, dat vereist echter dat de devices door Airwatch beheerd moeten zijn.

De Advanced licentie biedt u de mogelijkheid om interne applicaties te ontsluiten, wederom met beheer van het device via Airwatch. Met deze licentie kunt u ook het beheer van de devices uitvoeren, het voegt net iets extra’s toe.

De Enterprise licentie is wat VMware Workspace Enterprise vroeger was, dit biedt u alles wat de andere licenties bieden plus het ontsluiten van de virtuele applicaties en desktops.

Wanneer kunt u VMware Workspace ONE zelf ervaren?
De verwachting is dat VMware Workspace ONE dit kwartaal nog beschikbaar komt. Binnen PQR zijn we momenteel bezig om het product operationeel te krijgen in het PQR Experience Center. Wilt u VMware Workspace ONE alvast zelf ervaren, neem dan contact op met PQR, of plan een afspraak in!

Auteur: Rob Beekmans, Senior Consultant PQR

Nutanix BW start 6 mei - 20 mei BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024
Datacollectief BN 13-05-2024 tm 03-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!