Redactie - 09 november 2017

Green IT Week en het Leaders Live

Voor het derde jaar op rij organiseert stichting Green It de ‘Green IT week’. Dit maal niet één week, maar zelfs drie; het initiatief duurt van 7 t/m 30 november. Voor ‘Green IT week’ werkt Green IT Amsterdam samen met diverse nationale en internationale events, waar onderwerpen die raakvlak hebben met duurzaamheid en ICT op het programma staan. Onderdeel van Green IT Week is het Green IT Leaders Live event, dat ditmaal wordt georganiseerd samen met partner Nuon.

Green IT Week, en het Leaders Live event in bijzonder, brengt onderwerpen uit verschillende vakgebieden bij elkaar en is met name interessant voor ICT en datacenters experts en decision-makers, energie experts, gebiedsontwikkelaars, beleidsmakers, onderzoekers, inkopers en duurzaamheids professionals.

Innovatie op het gebied van Green IT vindt continu plaats. Grote stappen zijn gemaakt als het gaat om energie efficiëntie in datacenters en het terugdringen van het ‘overhead-verbruik’. Met name de afgelopen 3 jaar maken toegenomen kennis en ontwikkelingen op gebied van onder andere sensoren, Internet of Things, Big Data en data analyse, maar ook Open Compute, Blockchain of Edge computing steeds meer mogelijk. Mogelijkheden die voorheen onhaalbaar leken. De technologische ontwikkelingen bieden ons een wereld aan kansen! Hoe kunnen we die gezamenlijk het best oppakken?

Tijdens Green IT Week besteden we extra aandacht aan de ontwikkelingen, kennis en mogelijkheden met betrekking tot Green IT; het gaat hierbij om zowel verduurzaming van ICT zelf als het inzetten van ICT voor duurzaamheid en gerelateerde maatschappelijke vraagstukken, zoals de energietransitie, smart grids, smart city en circulaire economie.

Green IT Leaders Live

Dit jaar is, net als in 2015, het Green IT Leaders Live event terug. Op het event brengen we diverse thema’s samen en verkennen we doorbraken op het gebied van duurzame ICT innovaties vanuit het bedrijfsleven en de overheid. We kijken hoe Green IT bijdraagt aan het realiseren van het Energieakkoord in de metropoolregio Amsterdam, de versnelling van de Nederlandse energiewende waarin datacenters een prominente rol kunnen spelen, en het gebruik van resources en goed beleid hierbij.

We geven de vloer aan diverse inspirerende (keynote) sprekers en het publiek wordt actief uitgenodigd mee te denken en te discussiëren over onderwerpen zoals

SMART INFRASTRUCTURE voor energie, (rest)warmte hergebruik, water en data.

Nut en noodzaak van CIRCULAIRE ECONOMIE VOOR DATACENTERS

BELANG VAN METRICS, STANDAARDEN EN BELEID om een datacentrum zo duurzaam mogelijk te integreren in een (stedelijke) omgeving.

Een unieke kans om van gedachte te wisselen met de speakers en experts uit verschillende vakgebieden en waar (samen) nieuwe stappen (uit)gezet worden.

Schrijf je hier in voor het Live event!

Kijk voor alle andere activiteiten van Green IT Week op de Green IT Amsterdam website of volg twitter en linkedin.

 

Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V6 Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V5
Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BN V6

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!