Wouter Hoeffnagel - 27 april 2016

Mobile (In)security staan centraal op de Black Hat Sessions

Mobiele apparaten apparaten, mobiele communicatie en het Internet of Things (IoT) zijn ontwikkelingen die ons onbegrensde mogelijkheden bieden, waar iedereen dankbaar gebruik van maakt. Er zit echter ook een keerzijde aan dit gemak: beveiligingsisico’s. Dit is de reden dat de Black Hat Sessions op 23 juni 2016 in Hotel en Congrescentrum de ReeHorst in Ede in het teken staan van ‘Mobile (In)security’.

Madison Gurkha, organisator van de Black Hat Sessions, wil met dit thema dieper ingaan op de kansen en risico’s van bijvoorbeeld Bring Your Own Device (BYOD) en IoT. Deelnemers worden op het event door experts geïnformeerd over alles op het gebied van informatieveiligheid en mobiele technologie. Ook is er gelegenheid te netwerken en met vakgenoten van gedachte te wisselen over deze thema’s.

Keynote sprekers
Keynote sprekers op het event zijn Aral Balkan en Kevin McPeake. Aral is criticus van ‘gratis’ als business model en zet zich voor een ethische benadering bij de ontwikkeling van technologie. Decentraliteit, openheid, privacy en veiligheid staan hierbij centraal. Kevin is in de afgelopen twintig jaar actief geweest als expert op het gebied van telecom en IT security. Hij vervulde onder andere functies als Senior Technical Security & Forensics Analyst bij Orange NL en Senior Information Security and Digital Forensics Specialist bij T- Mobile Nederland.

Op de Black Hat Sessions worden sessies georganiseerd binnen zowel een technische- als een management-track. De volgende onderwerpen staan op het programma:

  • Android-kwetsbaarheid door Victor van der Veen, onderzoeker aan de Vrije Universiteit Amsterdam
  • Secure Coding door Rob van der Veer, principal consultant bij SIG
  • IMSI-catching door Fabian van den Broek, onderzoeker aan de Radboud Universiteit Nijmegen
  • Mobile payment security door Nikita Abdullin & Maurice Aarts, security analist bij Riscure
  • Draadloze protocollen door Ralph Moonen, oprichter en directeur van ITSX
  • iOS-security door Raul Siles, oprichter van DinoSec en SANS-instructeur
  • Legal aspects BYOD door Marianne Korpershoek, partner en advocaat bij Louwers IP|Technology Advocaten
  • Security of IoT devices door Dirk Jan van den Heuvel, Divisie-Directeur Software & Security bij UL

Hands-on hacking workshop
Ook wordt een interactieve hand-on hacking workshop georganiseerd onder de titel ‘Secure messaging on your mobile, fact or fiction?’. Tijdens deze workshop doen deelnemers onder leiding van security consultants van Madison Gurkha onderzoek naar een messaging-app voor Android. Zij leren hierbij als hacker te werken en ontdekken zelf hoe veilig hun berichten zijn. De workshop wordt tweemaal per dag gegeven. Aanmelden voor de workshop kan bij het registreren van uw deelname aan het event. Let op! Slechts een beperkt aantal plaatsen is beschikbaar.

Meer informatie over het programma is te vinden op de website van de Black Hat Sessions. Deelname aan het event kost € 265 excl. BTW per persoon, inclusief documentatie, lunch en koffie. Voor voltijdstudenten geldt een speciaal tarief van € 55 excl. BTW. Ook zijn groepskortingen mogelijk bij aanmelden vanaf 5 personen. Aanmelden voor het event kan hier.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!