Wouter Hoeffnagel - 27 september 2023

ALSO Cloud Summit'23: een diepgaande verkenning van cloud technologie

ALSO Nederland organiseert de ALSO Cloud Summit'23 aan, een conferentie waarop een diepgaande verkenning van cloud technologie centraal staat. De ALSO Cloud Summit biedt professionals kennis en inzichten over de mogelijkheden van en trends in cloud solutions. Het evenement vindt op 12 oktober 2023 plaats bij Van der Valk Hotel Restaurant Tiel.

ALSO Cloud Summit'23: een diepgaande verkenning van cloud technologie image

De evolutie en revolutie van cloud technologie, cloudgebaseerde oplossingen, cyberbeveiliging, data en AI staan centraal tijdens de ALSO Cloud Summit'23. Microsoft is een belangrijke speler in Modern Work en Azure-gebaseerde oplossingen voor cloudmogelijkheden en hun beveiliging. Independent Software Vendors (ISV's) spelen ook een cruciale rol in de cloudinfrastructuur. Daarnaast kunnen ISV's een belangrijke rol spelen met betrekking tot de steeds strengere regels van de NIS2-richtlijn voor de bescherming van netwerken en informatiesystemen.

Elk bedrijf kan het doelwit worden van cyberaanvallen

Het belang van cyberbeveiliging staat centraal in een moderne bedrijfsomgeving. Elk bedrijf kan het doelwit worden van cyberaanvallen. Het creëren van bewustzijn onder werknemers over alle aspecten van cyberbeveiliging binnen een organisatie is een eerste stap, die hand in hand gaat met de ontwikkeling van een cyberbeveiligingshandboek, dat essentieel is om processen te definiëren en procedures te documenteren als een bedrijf wordt aangevallen. Er moeten krachtige beveiligingsmaatregelen worden geïmplementeerd, om systemen en gegevens te beschermen tegen cyberdreigingen die voortdurend in ontwikkeling zijn. Deze cruciale onderwerpen komen aan bod tijdens de ALSO Cloud Summit'23.

Op het evenement komen verschillende keynote-sprekers aan het woord. Een van hen is internetsocioloog, auteur en presentator op het gebied van cybersecurity evenals directeur van het DIVD, Dutch Institute for Vulnerability Disclosure Chris van 't Hof. Tijdens zijn keynote-sessie verkent Van 't Hof de fascinerende wereld van hackers, waarbij hij zowel de goede als de kwade kant van hacken belicht. Ook geeft hij inzicht in hoe bedrijven gehackt kunnen worden en hoe je daar het beste mee om kunt gaan.

NIS2-richtlijn

Ook Astrid Oosenbrug is keynote-spreker. Als expert in cybersecurity vertelt Oosenbrug meer over de NIS2-richtlijn tijdens haar keynote: NIS2 Directive: friend or foe? Een belangrijk onderwerp, want indien cybersecurity van vitaal belang is voor uw organisatie is het hoog tijd de NIS2-richtlijn nauwlettend te volgen en u voor te bereiden op de nieuwe eisen.

Meer informatie over het event is hier beschikbaar, waar u zich ook kunt aanmelden voor de ALSO Cloud Summit'23.

Vertiv BW week 6 liggend oranje/vierkant blauw 04-12-2023 tm 11-12-2023 Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Vertiv BW week 6 liggend oranje/vierkant blauw 04-12-2023 tm 11-12-2023

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!