Redactie - 30 januari 2024

Security sessie NIS2: Next steps

Vorig jaar is Insight gestart met het verzorgen van security-sessies rondom de introductie van NIS2. Gedurende dit evenement worden concrete taken en verantwoordelijkheden rondom incidenten besproken en vragen beantwoord.

Security sessie NIS2: Next steps image
  • Datum: vrijdag 22 maart 2024
  • Tijd: 10.00 – 13.00 uur, inclusief lunch
  • Locatie: Microsoft, Schiphol
  • Taal: Engels
  • Meld u hier aan!


Vorig jaar is Insight gestart met het verzorgen van security-sessies rondom de introductie van NIS2. De NIS2-richtlijn moet eind 2024 zijn vertaald naar nationale wetgeving, die dan gaat gelden voor alle organisaties die volgens de richtlijn gezien worden als ‘essentieel’ of ‘belangrijk'. Tijd om concreet te worden.


In het eerste kwartaal van 2024 staat de internetconsultatie gepland die organisaties de mogelijkheid geeft te reageren op de concept wetteksten die uit de NIS2-richtlijn voortkomen. Hierdoor krijgt u ook meer inzicht in wat er van u wordt verwacht als u eind 2024 aan de wet moet voldoen en hoe u aan de slag kunt met de voorbereidingen.


Waarom dit event?

Inmiddels zijn er een aantal zaken duidelijk, waaronder de tijdslijnen voor het rapporteren van incidenten. Zo moet er volgens de nieuwe NIS2-regels binnen 24 uur een eerste melding van een nieuw incident aan het Computer Security Incident Response Team(CSIRT) gerapporteerd worden. Veel bedrijven zijn daarom bezig om mensen te trainen en processen te verbeteren of om dergelijke taken te outsourcen.

Vanuit Insight gaan we een verdieping geven op dit onderwerp, op vrijdag 22 maart 2024 bij Microsoft op locatie Schiphol. Gedurende dit evenement worden de taken en verantwoordelijkheden bij het omgaan met incidenten besproken. Vragen worden beantwoord zoals; Hoe ziet een Security Incident Response Plan eruit? Welke processen moeten we aan denken? Welke taken en verantwoordelijkheden zijn er? Hoe werkt het als er een derde partij bij is betrokken?

Daarnaast zullen we in de sessie Microsoft Sentinel en Microsoft Security Co-Pilot laten zien door middel van een korte demonstratie. Met behulp van dergelijke hulpmiddelen kunnen de processen namelijk aanzienlijk worden verbeterd.

Voor wie is dit bedoeld?

IT-directors, CISO, IT-managers, Data Protection Officers, Security Officers en Compliance Officers.

Sprekers

  • Dirk de Goede - Security Specialist | Insight
  • Jelle Niemantsverdriet – National Security Officer | Microsoft

Locatie

Microsoft
Evert van de Beekstraat 354
Schiphol,1118 CZ Nederland

Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V5 Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V6
Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BN V6

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!