Witold Kepinski - 21 juli 2015

Ingram Micro Cloud Marketplace open voor channel partners

IT-distributeur Ingram Micro introduceert Cloud Marketplace in Nederland en een aantal andere Europese landen. De Cloud Marketplace maakt het volgens de distributeur voor channelpartners mogelijk om hun onderneming verder te laten groeien met een uitgebreide reeks van online cloudoplossingen en -diensten. Onder de prominente cloudaanbieders, die op de Marketplace debuteren, bevinden zich onder meer Microsoft met Office 365. Dit zegt Joost Fhij, senior regional manager cloud Ingram Micro Benelux.

De Ingram Micro Cloud Marketplace is volgens Fhij een ecosysteem van kopers, verkopers en oplossingen die het voor channelpartners mogelijk maakt om cloud-technologieën met betrouwbaarheid en gemak aan te schaffen, te voorzien, te beheren en te factureren. Het cloud services platform is nu beschikbaar voor channelpartners in Frankrijk, Nederland en het Verenigd Koninkrijk. De Cloud Marketplace brengt het volgens de distributeur alsmaar groeiende portfolio van prominente cloudaanbieders en –diensten van Ingram Micro samen op een manier die het voor partners mogelijk maakt om cloud diensten aan het MKB te bieden.

Met Cloud Marketplace kunnen channelpartners volgens Fhij het volledige levenscyclus van abonnementen van eindklanten beheren vanuit een geautomatiseerd platform, beheerd en ondersteund door Ingram Micro. De Ingram Micro Cloud Marketplace wordt momenteel in het Engels, Frans en Spaans ondersteund. De Cloud Marketplace functioneert op basis van betalingen in Euro en Britse Pond, terwijl andere valuta’s zullen volgen. Joost Fhij: “Het doel van Ingram Micro Cloud Marketplace is dat we kennis willen delen met resellers. Ingram Micro helpt resellers met het ontwikkelen van een cloud business, bijvoorbeeld rond Microsoft Office 365, Acronis back-up, Nomadesk SaaS-gebaseerde bestandsdeling & synchronisatie en IaaS van IBM SoftLayer.”

Carl Alloin, Executive Director van Ingram Micro Cloud Europe, voegt er aan toe dat zijn organisatie channelpartners helpt een efficiënte cloud business op te bouwen met bundels en branche-oplossingen. “Ingram Micro Cloud Marketplace biedt een wereldwijde architectuur en een services model. We bieden resellers een ease of use met populaire cloud software zoals van Microsoft. De reseller kan zelf online gaan, diensten bestellen en zaken zoals provisioning en beheer in real-time doen. De recurring business is daarbij geheel geautomatiseerd. We zijn naast een distributeur van licenties nu ook een serviceprovider. Ingram Micro zorgt voor support, maandelijkse facturering met cloud automation. Resellers zullen zich specialiseren en eigen intellectueel property toevoegen aan de cloud. Betalingen kunnen worden gedaan met creditkaart en later direct met bankpas.”

Office 365

Wim Delbeke (General Manager Central and Eastern Europe HQ, Small and Medium Solutions and Partners bij Microsoft), zegt dat de Ingram Micro Cloud Marketplace een grote kans is voor MKB-resellers die Microsoft cloud software willen verkopen.In de EMEA-regio bedient Microsoft 22 miljoen MKB bedrijven die we servicen via ons partnerkanaal. We laten nu onze ‘Mobile first, cloud first’ strategie landen in Europa. De Benelux is wat cloud-adoptie betreft een ‘fast runner’, waarbij veel groei is met snelle groeiers al Azure, CRM Online en Office 365. Het MKB wil zijn productiviteit verhogen, zoals met Office 365, Exchange online en Skype for Business. We werken nauw samen met distributeurs, zoals met Ingram Micro die een cloud service platform heeft voor resellers. We willen daarmee onze partners activeren op verschillende multi-services. Channelpartners zijn onze ‘selling engine’. We helpen hen met trainingen en marketingtools zodat ze kunnen schalen via het Microsoft Partner Network (MPN) naar cloud services en recurring revenue. Drie jaar geleden moest je de klant uitleggen wat cloud is, maar nu gaat het om hoe je het best en snel cloud services bij een klant kan implementeren. De klant is klaar voor de cloud. Het kanaal verandert, maar de eindkant verandert nog sneller. Partners die dat niet zien lopen het risico dat klant weg gaat.”

Cloud Elevate

Fhij zegt dat resellers volop worden ondersteund als ze cloud servcies zoals Office 365 willen verkopen en beheren. “Hierbij speelt het Cloud Elevate programma van Ingram Micro een centrale rol. Channelpartners kunnen op maat gemaakte Office 365 oplossingen voor hun klanten inkopen en maandelijks zelf factureren aan hun klanten. De Office 365 oplossingen kunnen volgens de twee partners snel worden uitgerold dankzij het geautomatiseerde platform van Ingram Micro Cloud Marketplace dat werkt op Parallels en met migratiediensten van Skykick. Ingram Micro ondersteunt channelpartners met het nieuwe Cloud Ignite Services die partners ondersteunt bij data-migraties en met gratis support.  Met het Ingram Micro Cloud Elevate programma worden channelpartners ondersteund om klanten aan zich te binden. Channelpartners worden daarvoor beloond en ondersteund met exclusieve aanbiedingen, marketing en opleidingen. Channelpartners die zich voor 30 juni aanmelden bij het Cloud Elevate programma krijgen een tegoedbon van 150 euro. Meer informatie staat op www.ingrammicrocloud.nl.”

Door: Witold Kepinski

Infopulse BW vierkant en liggend week 10 -2024 Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Infopulse BW vierkant en liggend week 10 -2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!