Redactie - 10 november 2016

Nutanix succesvol met channel partners

Nutanix succesvol met channel partners image

In de zijlijn van de .Next conferentie spraken we met Robert Elferink, manager system engineering en Sunil Dutt verantwoordelijk voor de channel sales in de Benelux. Beide werken ze mee aan het succes van Nutanix in Nederland. Voor Nutanix zijn channel partners heel belangrijk, ze helpen met het verkondigen van de missie. Daarnaast kunnen channel partners aanvullende managed services op het platform ontwikkelen. Een voorbeeld daarvan is OGD (Operator Groep Delft). Dankzij dit soort initiatieven, inclusief de nieuwe xPress propositie die toegespitst is op het MKB aldus Sunil Dutt, komen de Nutanix oplossing ook binnen het bereik van deze klantengroep.

Als we praten over het onderscheidende element van Nutanix zegt Elferink: “Wij introduceren de enterprise oplossing met open API’s en cloud management en geven daarmee inzicht in de totale performance van het cloud system. We verbeteren hyper converged en introduceren nieuwe diensten op het platform. Dat noemen we enterprise cloud. Applicatie management was tot nu toe op netwerk laag onzichtbaar gebleven. Binnen dit nieuwe concept krijgt het wel de aandacht die het verdiend. Door er een complete geheel (appliance) van te maken is het gebruikers ervaring goed te managen.”

“De Amazon gebruikservaring gaat nu naar de enterprise”; aldus Sunil Dutt. Het zijn de channel partners die dit verhaal naar de klanten brengen en ze helpen bij het ontwikkelen van een strategie met toekomstvisie. Microsegmentatie is moeilijk en vraagt om extra overlays. Zoiets complex willen we als Nutanix bij de IT-beheerders weghalen. In de centraal beheerde Nutanix omgeving wordt het opgelost. Het complete platform is agnostisch voor hypervisor en hardware veranderingen. Hierbij is de rol van de channel partner cruciaal, hij beveelt de keuze en inrichting aan. Wij hebben geen lock-in, je kunt als gebruiker vrij wisselen tussen hypervisors. Er is geen handwerk meer.”

Nutanix .Next Nederland 1 December in Utrecht

Voor geinteresserde Nederlandse organisaties en medewerkers van resellers die niet naar .Next Europe konden, organiseert Nutanix 1 December de Nederlandse editie van .Next. Op dit 1-daagse seminar zal onder andere Chris Kaddaras, EMEA Vice President aanwezig zijn om met de Nederlandse Nutanix community kennis te maken.

Registratie kan hier plaatsvinden

Door: Hans Steeman

Darktrace BW 28-05 tm 18-06-2024 Infopulse BW 13-06-2024 tm 20-06-2024
Darktrace BN en BW 04-06-2024 tm 18-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!