Floris Hulshoff Pol - 30 juni 2023

Monic van Aarle, NTT DATA Business Solutions Benelux: Alles draait om cloud transitie

Een langetermijnrelatie opbouwen met klanten in een markt die doorlopend verandert? Dat kan een behoorlijke uitdaging zijn wanneer je je focust op het realiseren van digitale transities. Maar, het is precies de lijn die kersverse managing director en VP Monic van Aarle van NTT DATA Business Solutions wil doortrekken. “Wat ik steeds terug hoor van klanten is dat we als SAP-partner altijd de juiste vragen weten te stellen en in onze service en adviezen rekening houden met wat past bij een bedrijf. En dat werkt. Sommige van onze klanten zijn al meer dan 20 jaar bij ons.”

Monic van Aarle, NTT DATA Business Solutions Benelux: Alles draait om cloud transitie image

NTT DATA Business Solutions is een bekende SAP-partner in de Benelux. Onlangs hield de dienstverlener zijn klantenevent Transformation NOW! in De Kas in Woerden. Rond de 100 klanten en andere partners uit de Benelux kregen hier de laatste informatie over hoe zij hun traditionele zakelijke processen op een data-driven, innovatieve en uiteindelijk ook duurzame wijze kunnen veranderen. En hoe ze daarvoor natuurlijk de diverse oplossingen en toepassingen van SAP voor een stap naar de cloud kunnen inzetten. Het doel: efficiënter werken en flexibeler om kunnen gaan met veranderingen in hun industrie.

Nieuwe MD en VP aan het roer

Tijdens het evenement sprak Dutch IT Media met managing director en VP NTT DATA Business Solutions Benelux Monic van Aarle. “Het is prettig zoveel bestaande klanten, maar ook nieuwe te verwelkomen”, zei ze tijdens haar introductie tijdens het evenement. “Mijn komst als managing director en VP bij NTT DATA Solutions Benelux is als een warm bad. Ik zie veel expertise in de diverse industriesegmenten waarin we actief zijn. Dat, gecombineerd met het grote service-aanbod, houdt in dat we onze klanten met kennis én passie kunnen bedienen.”

Monic van Aarle is twee maanden in dienst bij de SAP-partner. Bekend terrein, want hiervoor werkte ze meer dan 20 jaar bij SAP. Over haar nieuwe functie zegt ze: “Mijn overstap naar NTT DATA Business Solutions Benelux is een mooie en logische stap. In het verleden werkte ik samen met de voorlopers, Goldfish ICT en itelligence. In vergelijking met andere SAP-partners, merk ik dat we een echte corporate speler zijn. Er is budget, zodat je kan investeren. En natuurlijk is er ook de wereldwijde expertise die we kunnen gebruiken vanwege onze relatie met ons internationale moederbedrijf.”

Toegevoegde waarde leveren

NTT DATA Business Solutions richt zich in de Benelux op een vijftal belangrijke verticale segmenten; de Life Sciences, de Food- en Agri-sector, Higher Education, Discrete Industries - denk aan de maakbedrijven - en Professional Services. Van Aarle benadrukt de meerwaarde die ‘haar’ consultants leveren aan klanten omdat ze door hun specifieke industriekennis weten wat er speelt op de vloer. En bovendien de taal spreken van hun klanten.

Ze zegt daarover: “We zitten als organisatie heel dicht bij onze klanten in deze segmenten tijdens hun implementatietrajecten. Zodat we op die manier echte toegevoegde waarde leveren.”

Alles draait om cloud

Het is vooral de transitie naar de cloud waar het volgens Van Aarle tegenwoordig om draait. “Vandaar het thema Transformation NOW!”, zegt ze met een glimlach. “Bedrijven moeten transformeren, de markt vraagt hierom. Een stap naar de cloud helpt deze verandering vorm te geven. Bepaalde zaken worden hierdoor automatisch voor bedrijven geregeld. Ze hoeven zich geen zorgen meer te maken over updates met de laatste innovaties of functionaliteit.”

“Als je een duidelijke cloudpropositie hebt, hoef je zelf niet meer te upgraden. Je kan dan als bedrijf van alle innovaties profiteren, zonder daar iets voor te hoeven doen. Bedrijven moeten daarom goed beseffen dat als zij niets doen of niet veranderen, er ook niets gebeurt. Dan ga je achteruit”, geeft de MD en VP van NTT DATA Business Solutions Benelux aan.

Oog voor transitie én strategie

“Wij willen deze transitie mogelijk maken voor de diverse sectoren waarop wij ons richten. We houden hierbij wel rekening of dat echt kan. Voor sommige sectoren zijn - om verschillende redenen - nog niet alle oplossingen en toepassingen uit de (SAP of public) cloud te halen. Dan heb je meer te maken met private cloud. Ook hierop kunnen wij inspelen. Naast de echte cloudconsultants, hebben we ook nog steeds in on-premises gespecialiseerde experts.”

“We helpen onze klanten niet alleen met migratietrajecten, maar vragen ook wat hun uiteindelijke strategie is. Is deze strategie wel mogelijk en past het wel bij je IT-omgeving en werkzaamheden? Als het niet past, is er immers geen business case te maken. Cloud gaat immers om meer dan alleen automatische updates.”

Monic van Aarle vervolgt: “Onze klanten geven aan dat wij hen hiervoor echt de juiste vragen stellen. Dit brengt de onderlinge samenwerking uiteindelijk naar een hoger niveau. Zo komen we uit op de voor hen best geschikte oplossingen.”

Langetermijnrelaties opbouwen

Naast nieuwe klanten helpt NTT DATA Business Solutions een groot aantal klanten al meer dan 20 jaar. Van implementatie schoven die klanten door naar beheer. Met de nood aan digitale transitie die veel bedrijven nu ondervinden door verouderde systemen en de overstap naar de cloud die organisaties overwegen, vindt Van Aarle dat nu ook het moment is om nog meer van dat soort langetermijnrelaties aan te gaan en op te bouwen.

De MD en VP wil daarom de komende tijd zorgen dat potentiële klanten de SAP-partner nog beter weten te vinden voor hun transitievragen. Van Aarle: “Ik wil heel graag dat onze klanten trots op ons zijn. Als zij dat niet zijn, hebben we het niet goed gedaan. Zij verdienen het beste team en een betrouwbare partner. Zodat we samen voor de langere termijn een relatie kunnen aangaan. Dat betekent dat we gevraagd én ongevraagd advies geven. Precies zoals het hoort in een langdurige relatie.”

Door: Floris Hulshoff Pol

BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024 CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei
Dutch IT Partner Day 11 juni2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!