Redactie - 12 mei 2014

Spring Personnel: '20% van de medewerkers komt niet door zijn proeftijd heen'


Het vinden van geschikt personeel is zeker niet altijd eenvoudig. Maar liefst één op de vijf nieuwe medewerkers komt niet door zijn proeftijd heen. De voornaamste oorzaken hiervoor zijn slechte prestaties of veel afwezigheid van de werknemers.

Dit blijkt uit onderzoek van Spring Personnel onder Britse werknemers. 18% van alle medewerkers zag zijn contract na zijn proefperiode niet verlengd worden. 62% van deze groep geeft aan dat dit gebeurde nadat zij te slechte prestaties leverde. 38% bekent niet altijd op tijd te zijn geweest, wat een belangrijke rol heeft gespeeld in het niet verlengen van hun contract.

Botsende persoonlijkheden
De persoonlijkheid van medewerkers blijkt eveneens een belangrijk rol te spelen. 12% van de ondervraagde managers geeft aan dat botsende persoonlijkheden voor hen reden was een medewerker na zijn of haar proeftijd te laten gaan.

"Bedrijven moeten het sollicatieproces zo doortastend mogelijk uitvoeren, aangezien deze hoeveelheid mensen die niet door hun proeftijd heen komt duur kan zijn en een impact kan hebben op het bestaande team", legt Alex Fleming, algemeen directeur van Spring Personnel uit. Het bestaande team zal immers keer op keer tijd moeten investeren in het inwerken van nieuwe medewerkers. "Het krijgen van de baan lijkt het eenvoudige stuk te zijn. De grote uitdaging is de proeftijd doorkomen", aldus Fleming.

WH

Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29 SLTN Vierkant
IGEL - Cloud Expo BN start 27-11/7-12

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!