Wouter Hoeffnagel - 16 januari 2018

'Chatbots, messaging apps en video gaan grote rol spelen bij sollicitaties'

Smartphones zijn van grote invloed op de verwachtingen van werkzoekenden. Recruitmentplatform Monsterboard voorziet daarom in 2018 een sterk groeiende rol voor onder andere chatbots, messaging apps en video in het online sollicitatieproces. Millennials willen vooral snel, makkelijk en zonder al te veel persoonlijke gegevens te delen de eerste stap zetten in het sollicitatieproces.

Dit blijkt uit de Monster Recruiting Trends Study van Monsterboard. De helft van de respondenten in dit onderzoek geeft aan liever niet zelf op zoek te gaan naar de juiste baan, maar liever gevonden wil worden op basis van hun interesses. Een derde van alle kandidaten en zelfs de helft van de 20 tot 30-jarigen is gefrustreerd dat openbare informatie niet beter wordt gebruikt om relevantere vacatures aan ze te tonen. Voor werkgevers betekenen de nieuwe behoeften van kandidaten een flinke omslag in hun manier van denken en het recruitment proces.

Persoonlijker contact

Meer dan 50% van de millennials geeft aan het eerste contactmoment graag meer gepersonaliseerd te willen, bijvoorbeeld via een video of persoonlijke chat. Maar 88% wordt daarentegen liever niet gebeld voordat ze wat verder zijn in het recruitmentproces. Maar ze willen bij voorkeur wel met een druk op de knop solliciteren.

Sander de Bruijn, Marketing Directeur Monsterboard: “De grote uitdaging op dit moment, is dat werkgevers de ontwikkelingen niet kunnen bijbenen. Kandidaten verwachten dat alles kan via mobiel, maar helaas worden zij in de praktijk nog regelmatig teleurgesteld als zij zich via hun smartphone oriënteren op een nieuwe baan of direct mobiel willen solliciteren. Tegelijkertijd is er een grote schaarste aan talent in de markt. Als een werkgever kan en wil investeren in het optimaliseren van zijn sollicitatieproces voor mobiel, dan wordt het vinden van talent voor hem ook stukken makkelijker.”

Recruitment trends 2018

In gesprekken met arbeidsmarktexperts verkende Monsterboard de trends in recruitment voor 2018 verder. Hieruit is de volgende top 8 ontstaan:

  1. Mobiel solliciteren wordt de norm
  2. Chatbots zijn een no-brainer
  3. Recruitmentprocessen worden professioneler
  4. Internationaal werven weer belangrijker
  5. Programatic advertising breekt door
  6. Big Data worden nog belangrijker
  7. Meer video gebruik voor vacatures en employer branding
  8. Geen ellenlange sollicitatieprocedures en snellere beslissingen

Meer informatie over deze trends is te vinden in een blogpost die Monsterboard hierover heeft gepubliceerd. 

Mobiel solliciteren én gerichte benadering

Werkgevers zullen dus meer moeten investeren in hun mobiele sollicitatieproces om te blijven meedingen voor de juiste kandidaten in de markt, maar volgens Monsterboard win je alleen daarmee de ‘War for Talent’ nog niet. De recruitment site speelt hierop in met de afgelopen september geïntroduceerde premium job advertentie, die automatisch getoond wordt aan gekwali?ceerde kandidaten op Facebook, Instagram en Twitter op basis van hun interesses en vaardigheden. Sander de Bruijn: “Als kandidaten jou niet meer uit zichzelf opzoeken, zal je ze zelf moeten attenderen en confronteren met jouw organisatie en vacatures. En dan doe je op de plekken die ze met hun smartphone bezoeken; op social media en bijvoorbeeld ook op blogs die ze regelmatig bezoeken.”

Bij het plaatsen van een vacature zoekt technologie van Monsterboard direct naar kandidaten op Facebook, Instagram en Twitter, die voldoen aan de door de werkgever gestelde criteria. De vacature wordt automatisch verstuurd en prominent getoond op de tijdlijn van deze potentiële kandidaten en doorgeplaatst op meer dan 100 websites die die zij regelmatig bezoeken. Ook is er de nieuwe Monsterboard app waarmee kandidaten door te swipen direct kunnen solliciteren op een vacature.

Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V6 Darktrace BW 28-05 tm 18-06-2024
Darktrace BN en BW 04-06-2024 tm 18-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!