Wouter Hoeffnagel - 24 juli 2019

Microsoft investeert miljard dollar in OpenAI

Microsoft investeert miljard dollar in OpenAI image

Microsoft gaat een meerjarige partnership aan met OpenAI en investeert een miljard dollar in de organisatie. OpenAI richt zich op de ontwikkeling van veilige kunstmatige intelligentie (AI) waar de mens van profiteert. De partijen gaan onder meer gezamenlijk een hardware- en softwareplatform voor kunstmatige intelligentie (AI) bouwen in Azure.

Door zijn krachten te bundelen met OpenAI wil Microsoft de ontwikkeling van AI versnellen en OpenAI ondersteunen bij het ontwikkelen van 'artificial general intelligence'. Dit is een AI dat in staat is de mens te overtreffen en bijvoorbeeld connecties te zien die een mens nooit zou kunnen ontdekken. "We willen AGI laten samenwerken met mensen om hardnekkige multidisciplinaire problemen te lijf te gaan, waaronder wereldwijde uitdagingen zoals klimaatverandering, betaalbare en kwalitatief goede zorg en gepersonaliseerd onderwijs", schrijft OpenAI in een blogpost

Platform in Azure

"De bedrijven zullen zich richten op het bouwen van een platform in Azure van ongekende schaal dat steeds geavanceerdere AI-modellen zal trainen en draaien, gebaseerd is op hardwaretechnologieën die voortbouwen op Microsoft's supercomputing technologie en voldoen aan de gedeelde waarden op het gebied van ethiek van vertrouwen van de twee bedrijven. Dit zal de fundering creëren voor het veilig en betrouwbaar implementeren van ontwikkelingen in AI, en is een kritieke reden dat de bedrijven ervoor kiezen samen te werken", schrijft Microsoft. 

Als onderdeel van de investering verhuist OpenAI zijn diensten naar Azure. Ook worden toekomstige projecten waar de non-profit organisatie aan werkt uitgerold op Azure.

Doe mee met Dutch IT Cloud Survey 2023 BW vierkant tot 31 mei 2023 Trend Micro BW week 20 rm 23-2023
ALSO BN start week 21

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!