Witold Kepinski - 26 juli 2019

Randstad naar de cloud via Tata Consultancy Services

Randstad naar de cloud via Tata Consultancy Services image

Tata Consultancy Services, speler in IT-diensten, consultancy en bedrijfsoplossingen, heeft een grootschalige migratie naar de cloud afgerond bij Randstad, een  wereldwijde hr-dienstverlener.

Randstad heeft vestigingen in 38 landen en heeft ruim 38.000 medewerkers in dienst op meer dan 4.800 locaties. Voordat TCS werd binnengehaald was de IT-infrastructuur binnen Randstad lokaal georganiseerd. Met de toenemende digitalisering binnen de totale hr-sector werd deze verouderde structuur in toenemende mate inefficiënt, met alle beveiligingsrisico’s van dien. Om relevant te blijven in de snel veranderende arbeidswereld implementeert Randstad zijn ‘Tech and Touch’-strategie die slimme technologieën zoals Kunstmatige Intelligentie en zelflerende machines koppelt aan een menselijke benadering om zo de perfecte match te krijgen tussen kandidaat en functie.

Onderdeel van deze strategie was het in zee gaan met TCS om de complete IT-infrastructuur van Randstad te herzien. Het resulteerde in het migreren van ruim 925 IT-applicaties vanuit 50 bestaande datacenters wereldwijd naar de publieke cloud – een van de omvangrijkste migraties in zijn soort ooit – en het implementeren van een solide governancestructuur. Randstad beschikt nu over een toekomstbestendig digitaal fundament in de cloud waarin alle IT-processen wereldwijd zijn geïntegreerd. Het bedrijf kan nu bovendien profiteren van overkoepelende controle- en beheermechanismen op centraal niveau, gestandaardiseerde en geautomatiseerde processen en een geavanceerde beveiliging om hackpogingen en ongeautoriseerde toegang tegen te gaan.

De nieuwe basisstructuur stelt Randstad in staat om nieuwe groeimogelijkheden te omarmen, bestaande middelen ten volle en efficiënter te benutten en de totale interactie van klanten en kandidaten met Randstads digitale platformen te verbeteren.

Jacques van den Broek, CEO en voorzitter Raad van Bestuur Randstad N.V.: “De arbeidswereld is in rap tempo aan het veranderen, de reden waarom Randstad transformeert naar een datagedreven organisatie. We zetten techniek in om te focussen op waar we het beste in zijn, namelijk het menselijk aspect. We hebben als doel om in 2030 500 miljoen mensen te bereiken in hun werkende leven. Om dat doel te halen hadden we een partner nodig voor een digitaal fundament en TCS stak vanaf het eerste begin al met kop en schouders boven alles uit. In TCS zien we terug wat we ook op den duur willen terugzien in onze eigen langetermijnrelatie met mensen, investeren in een relatie en creatief zijn. We hadden direct alle vertrouwen in TCS.”

Nagaraj Ijari, Global Head, HiTech & Professional Services: “Randstads transformatie heeft alle kenmerken van een succesvolle Business 4.0™-denkwijze: agile, geautomatiseerd, intelligent en in de cloud. De geslaagde afronding van deze migratie naar de cloud vormt niet alleen een mijlpaal voor Randstad en TCS, maar voor de gehele branche. De schaal waarop de transformatie heeft plaatsgevonden is zonder meer indrukwekkend te noemen en een toonbeeld van Randstads gedurfde visie ten aanzien van innovatie en verandering.”

Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29 Leanix BW 19 febr tm 17 maart 2024
Arctic Wolf BN Gated Content

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!