Wouter Hoeffnagel - 13 november 2019

MUIS Software fuseert met King Business Software en ctrl

Main Capital Partners wordt de nieuwe eigenaar van Quadrant Automatisering BV, de onderneming achter King Business Software. Main is al eigenaar van MUIS Software en van ctrl. De krachten van MUIS Software, King Business Software en ctrl worden gebundeld. De partijen willen een leidende speler vormen op het gebied van boekhoudsoftware, Enterprise Resource Planning (ERP)- en Warehouse Management Software (WMS) in de Benelux.

De combinatie tussen MUIS Software en King Business Software levert een uitgebreid productportfolio voor accountants, administratiekantoren, groothandel en MKB-bedrijven. Het bedrijf ctrl is leverancier van accountancy portals en is eerder in 2019 door Main aangekocht. Samen vormen zij een organisatie met meer dan 120 werknemers en bedienen meer dan 25.000 klanten, met als gezamenlijk doel de automatisering, innovatie en optimalisering van bedrijfsprocessen en digitale samenwerking verder uit te bouwen.

Van boekhouding en ERP tot projectmanagement

Met een 38-jarige historie is King Business Software een van de eerste boekhoud/ERP-leveranciers in Nederland en een gevestigde naam. King Business Software heeft een uitgebreid productportfolio opgebouwd wat onder meer boekhouden, facturatie, ERP, Customer Relationship Management (CRM), WMS, voorraadmanagement en projectadministratie omvat. Het bedrijf bedient klanten in verschillende sectoren in Nederland en heeft klanten als Bax Music Shop, Hogebrug accountants en Attitude Holland.

Main Capital heeft in 2017 in MUIS Software geïnvesteerd en begin 2019 ctrl eraan toegevoegd. Daardoor is de overname van King Business Software de derde acquisitie van Main Capital in het (financieel) administratieve software domein. Door beide bedrijven te fuseren zetten zij een grote stap richting het leveren van een totaaloplossing voor haar klanten en het vergroten van de klantenbasis, om meer toegevoegde waarde te leveren. De combinatie wordt een grote speler in de accountancy en MKB-markt.

Complementair

Hans Eschauzier, CEO van KING: "Ik ben heel blij met deze stap. Hiermee borgen we de continuïteit voor alle stakeholders: klanten, werknemers, dealers en partners. We krijgen niet alleen een financieel sterke, maar ook een zeer complementaire partner: King is sterk in ERP- en WMS-software, MUIS en ctrl hebben een sterke positie in accountancy. Het totaal is meer dan de som der delen. Ik ben ook heel blij dat de kracht van de merknaam King wordt gewaardeerd, want daar hebben we al die jaren heel erg ons best voor gedaan. Ik heb ook heel veel vertrouwen in het nieuwe management. Kortom, ik kan met een gerust hart een stapje terug doen."

Charly Zwemstra, Managing Partner bij Main Capital: "Main Capital heeft de boekhoud/ERP-markt als een belangrijke strategische markt geïdentificeerd, waar we onze positie versterken met de overname van King Business Software. De overname past perfect in onze strategie om groter softwaregroepen te bouwen die toegevoegde waarde aan hun klanten leveren. De aanpalende en complementaire producten van King Business Software, MUIS Software en ctrl zullen direct synergiemogelijkheden opleveren en de groep verder versterken wat resulteert in een leidende boekhoud/ERP-software leverancier in de Benelux."

Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!