Wouter Hoeffnagel - 07 februari 2020

SAP onderhoudt S4/HANA tot 2040 en Business Suite 7 tot 2027

SAP zegt toe de ERP-oplossing S/4HANA tot 2040 te onderhouden. Daarnaast wordt het onderhoud van Business Suite 7 en daarmee ERP 6.0 verlengd tot 2027, met de mogelijkheid om dit tot einde 2030 te verlengen.

SAP had het onderhoud van Business Suite 7 gegarandeerd tot ten minste 2025. Tot deze bekendmaking werd dan ook gespeculeerd over hoe het onderhoud van SAP Business Suite 7 en S/4HANA er na eind 2025 uit zou zien. "Veel organisaties zijn volop bezig met digitale transformatie en de datum van 2025 legde hierop extra druk. Meer tijd betekent ook dat onze leden meer gelegenheid hebben om de overstap naar S/4HANA niet als een technische migratie te zien, maar als onderdeel van een businesstransformatie", zegt Hans de Labije directeur van de VNSG, Vereniging Nederlandstalige SAP Gebruikers.

Daarom hebben de gebruikersverenigingen bij SAP gepleit voor meer duidelijkheid en ruimte inzake de release- en onderhoudsplanning voor SAP na 2025. "Wij zijn verheugd dat SAP de behoeften van onze leden heeft erkend en deze toezeggingen nu heeft gedaan", aldus Jan-Willem van der Meere, voorzitter van de VNSG.

S/4HANA: commitment tot 2040

Na het aflopen van het standaardonderhoud voor SAP Business Suite 7 eind 2027 kunnen bedrijven het onderhoud vanaf 2028 verlengen tot eind 2030. SAP biedt hiervoor twee opties:

  • Het reeds bestaande model van ‘extended maintenance’, waarbij voor 2 procent extra maintenance fee alle support services van SAP beschikbaar zijn.
  • ‘Customer specific maintenance’ is het model waarbij support voor bekende issues wordt geboden zonder extra kosten.

Zekerheid naar de toekomst

Volgens Jan-Willem van der Meere geeft dit commitment zekerheid voor S/4HANA naar de toekomst toe. De verruiming van de onderhoudstermijn voor Business Suite 7 moet echter niet tot een afwachtende houding leiden. Van der Meere: “Veel bedrijven zijn druk bezig met hun strategie en het vormgeven van hun producten en diensten in een snel veranderende, competitieve wereld. De langere onderhoudstermijn biedt organisaties de kans om de mogelijkheden van S/4HANA en SAP-innovaties goed te begrijpen en te focussen op gewenste organisatieveranderingen en verbetering van bedrijfsprocessen.”

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!