Witold Kepinski - 27 april 2020

Google Anthos support voor multi-cloud is nu algemeen beschikbaar

Google Anthos support voor multi-cloud is nu algemeen beschikbaar image

De cloud service van Google Anthos werkt nu officieel samen met AWS. Dit meldt Google Cloud in een blogpost. Google wil met zijn hybride en multi-cloud platform meer nieuwe klanten binnenhalen.

Nu kunnen klanten al hun workload activiteiten in Google Cloud met andere clouds consolideren. Niet alleen met AWS maar ook binnenkort met Microsoft Azure waarvan nu een preview versie is.

Het Anthos platform is een open source en cloud gebaseerd platform met technologieën zoals Kubernetes, Istio, Knative met support voor virtuele machines (VMs).

Google meldt verder dat het van plan is om Istio, een microservice gebaseerde beheer toepassing voor Anthos, beschikbaar te stellen aan een leveranciersneutrale open source-stichting. Istio is een servicemesh dat voornamelijk wordt gebruikt met Kubernetes, dat de taakverdeling, toegangscontrole, statistieken, logging en service-naar-service communicatie beheert. Knative bouwt voort op Istio om schaalbare diensten te leveren.

Kubernetes werd door Google in 2015 geschonken aan de Cloud Native Computing Foundation (CNCF). De operationele controle werd in 2018 overgedragen.

NTT BW start 31-5 TM 14-6 Trend Micro  BW Risk to Resilience World Tour week 20 tm 23-2023
Nutanix BW/BN 30-05 tm 15-06-2023

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!