Witold Kepinski - 30 april 2020

Microsoft Cloud zorgt voor meer omzet en winst

Microsoft wist in het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar, dat eindigde op 31 maart 2020, sterk verder te groeien. De omzet bedroeg 35 miljard dollar en steeg met 15 procent. Het netto inkomen bedroeg 10,8 miljard dollar en steeg met 22 procent.

“We hebben binnen twee maanden twee jaar aan digitale transformatie gezien. Van teamwork en leren op afstand, tot verkoop en klantenservice, tot kritieke cloudinfrastructuur en beveiliging - we werken elke dag samen met klanten om hen te helpen zich aan te passen en open te blijven voor zaken in een wereld van alles op afstand ”, aldus Satya Nadella (foto), ceo van Microsoft. "Ons duurzame bedrijfsmodel, ons gediversifieerde portfolio en onze gedifferentieerde technologiestack positioneren ons goed voor de toekomst."

"In deze dynamische omgeving hebben onze verkoopteams en partners een solide derde kwartaal achter de rug, met commerciële Cloud-inkomsten van 13,3 miljard dollar, een stijging van 39% op jaarbasis", zegt Amy Hood, executive vice president en chief financial officer van Microsoft. "We blijven toegewijd aan het balanceren van operationele discipline met voortdurende investeringen op belangrijke strategische gebieden om toekomstige groei te stimuleren."

In het derde kwartaal van boekjaar 2020 had COVID-19 een minimale netto-impact op de totale bedrijfsomzet aldus Microsoft.

Lees alle details hier.

Door: Witold Kepinski

Trend Micro  BW Risk to Resilience World Tour week 20 tm 23-2023 SLTN Vierkant
ALSO CTV BW 23-05-2023 t/m 30-05-2023

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!