Witold Kepinski - 29 oktober 2020

Centralpoint kiest voor hybride werken en sluit kantoorpand Amstelveen

Centralpoint kiest voor hybride werken en sluit kantoorpand Amstelveen image

COVID-19 heeft een gigantische impact op de manier van werken, ook binnen Centralpoint. Digitaal en ‘hybride’ werken is hierdoor in een stroomversnelling geraakt. De flexibiliteit, vrijheid en efficiëntie die dat heeft opgeleverd, wil de organisatie niet verliezen. Alle reden dus voor Centralpoint om vanaf nu vol in te zetten op hybride werken.

Hybride werken is de toekomst en Centralpoint grijpt dit moment aan om zijn toekomst te omarmen. Dat betekent dat de reseller met honderden medewerkers die voortaan gedeeltelijk thuiswerken, een gigantische leegstand voorzien van zijn kantoorpanden in Amstelveen en Nijmegen. Net als veel andere bedrijven heeft Centralpoint de afgelopen tijd onderzocht welke opties er rondom huisvesting zijn. Hieruit kwam een duidelijke conclusie naar voren: het is, door de vlucht die het digitaal samenwerken en thuiswerken de afgelopen tijd heeft genomen, simpelweg niet meer nodig om meerdere kantoorpanden aan te houden in Nederland.

Daaropvolgend is besloten om het kantoorpand in Amstelveen te sluiten. Voor alle medewerkers wordt een thuiswerkplek gefaciliteerd en is de organisatie bovendien bezig met het creëren van ‘social meeting points’: ontmoetingsplekken waar medewerkers elkaar en externen kunnen treffen, kunnen samenwerken en bijpraten. De organisatie is momenteel met de verhuurder in overleg wanneer het pand in Amstelveen definitief verlaten zal worden, maar zeker is dat per 1 januari 2021 alle medewerkers van vestiging Amstelveen hybride gaan werken vanuit huis, op kantoor in Nijmegen en op social meeting points.

Luuk Slaats (foto), CEO Centralpoint: “Wij zien dit als een volgende fase in de reis die we met Centralpoint zijn gestart. Een reis die we maken om de beste en grootste IT-dienstverlener in de Benelux te zijn en te blijven. Maar ook een reis waarin deze beslissing natuurlijk niet was voorzien, zoals vele veranderingen rondom COVID-19 dat niet zijn. Wij zijn er echter van overtuigd dat deze keuze bijdraagt aan de toekomst van onze organisatie. Iedere medewerker van Centralpoint is zeer belangrijk voor ons succes. Wij willen onze medewerkers in Amstelveen dan ook voor onze organisatie behouden. Voor de medewerkers in Amstelveen geldt dat zij vanaf 1 januari 2021 een passende thuiswerkplek gefaciliteerd krijgen en hybride gaan werken. Samen met hen bouwen we door aan een ongekend sterk Centralpoint.”

Infopulse BW vierkant en liggend week 10 -2024 Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Schneider Electric BN start week 27 tm week 29

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!