Redactie - 25 februari 2021

Juniper Networks combineert Mist AI met Session Smart SD-WAN

Juniper Networks combineert Mist AI met Session Smart SD-WAN image

Juniper Networks, leverancier van veilige, door artificial intelligence aangestuurde netwerken, introduceert nieuwe oplossingen die de realisatie van zijn visie dichterbij brengen: door AI aangestuurde automatisering, inzichten en acties, van clients tot en met de cloud. Nog geen twee maanden na het voltooien van de overname van 128 Technology voegt Juniper de door Mist AI ondersteunde oplossingen WAN Assurance en Marvis Virtual Network Assistant toe aan zijn aanbod van Session Smart SD-WAN-oplossingen.

Juniper heeft daarnaast de implementatie en het beheer van de SRX secure branch gateway geoptimaliseerd met Mist AI. En voortbouwend op zijn koploperspositie op het gebied van vaste en draadloze toegangsnetwerken introduceert het een cloud-native EX-switchingplatform dat eveneens door Mist AI wordt ondersteund. Door zijn aanbod van campus- en filiaaloplossingen verder uit te breiden en onder te brengen onder de paraplu van Mist AI kunnen klanten van Juniper profiteren van volledig geïntegreerde AIOps, beveiliging en probleemoplossing voor het WLAN, LAN en WAN. Dit draagt bij aan lagere kosten en geoptimaliseerde eindgebruikerservaringen.

Strategie van door AI aangestuurde netwerken krijgt momentum

“Bij Juniper krijgen we herhaaldelijk erkenning vanwege onze ‘experience first’ netwerkaanpak. Door AI aangestuurde automatisering, inzichten en acties vereenvoudigen daarbij de ervaring van netwerkbeheerders en optimaliseren de ervaringen van eindgebruikers, van clients tot en met de cloud”, zegt Jeff Aaron, vice president Enterprise Product Marketing. “Deze nieuwe oplossingen en verbeteringen geven blijk van ons onze voortdurende toewijding aan de realisatie van deze visie en ons vermogen om snel nieuwe oplossingen af te leveren die onze klanten en partners tastbare meerwaarde bieden.”

Nieuwe toevoegingen aan het aanbod van door AI ondersteunde netwerkoplossingen zijn:

WAN Assurance en Marvis Virtual Network Assistant voor Session Smart SD-WAN. De aanlevering van telemetriedata van Session Smart Routers aan de AI engine van Mist stelt organisaties in staat om service levels in te stellen, te bewaken en af te dwingen voor het hele WAN. Ze kunnen op die manier proactief onregelmatigheden detecteren en diepgaander inzicht verwerven in de status van het WAN om optimale gebruikservaringen te waarborgen. De door Mist AI ondersteunde Marvis Virtual Network Assistant (VNA) biedt daarnaast de mogelijkheid om problemen in de Session Smart SD-WAN-omgeving op te lossen op basis van gesproken instructies. De VNA kan daarnaast proactieve maatregelen treffen om onregelmatigheden te verhelpen voordat ze de gebruikservaring negatief kunnen beïnvloeden. Met de toevoeging van AIOps aan de reeds onderscheidende mogelijkheden van Session Smart SD-WAN, biedt Juniper een SD-WAN-oplossing die uniek is voor de markt en en gericht is op het leveren van de beste gebruikerservaringen.

Geoptimaliseerd SRX-beheer dankzij Mist AI. De onboarding en configuratie van secure branch gateways uit de SRX-reeks kunnen nu worden geregeld met behulp van Mist AI en de cloud. Juniper biedt daarbij zero touch provisioning (ZTP) en geautomatiseerde workflows voor het vereenvoudigen van de implementatie van deze apparaten. Organisaties kunnen nu op simpele wijze filiaalrouters en veilige verbindingen configureren via hetzelfde platform dat ze gebruiken voor het beheer van de vaste en draadloze netwerktoegang. Dit stroomlijnt het netwerkbeheer, draagt bij aan lagere kosten en beperkt pijnpunten tot een minimum.

De nieuwe veilige access switch EX4400. Deze nieuwe switch binnen de EX-reeks is geoptimaliseerd voor de cloud en biedt eersteklas beveiliging en AIOps. De EX4400 biedt IT-afdelingen de mogelijkheid om op soepele wijze een EVPN-VXLAN network fabric in te richten die van het datacenter naar de kern van het campusnetwerk strekt en alle distributie- en toegangslagen omspant. De EX4400 combineert dit met essentiële beveiligingsmogelijkheden zoals MACsec AES256 en op standaarden gebaseerde microsegmentatie op basis van group-based policies (GBP’s). De EX4400 maakt net als alle andere switches uit de EX-reeks gebruik van Mist AI voor het vereenvoudigen van de inrichting en het beheer van vaste toegangsnetwerken en het oplossen van problemen met moeilijk achterhaalbare oorzaken, zoals verkeerd geconfigureerde VLAN’s en defecte kabels.

Deze productintroducties bouwen voort op het succes dat Juniper in 2020 boekte met zijn divisie voor door AI aangestuurde netwerktechnologie voor bedrijven. Vorig jaar was er sprake van een driecijferige groei van het aantal klanten dat draadloze oplossingen afnam, een recordaantal orders voor de draadloze netwerktechnologie en een recordaantal bestellingen voor de EX access switches. Deze werden afgenomen door prominente klanten verspreid over alle verticale markten, waaronder vijf van de Fortune/Global 10-ondernemingen. Gartner positioneerde Juniper Networks daarnaast als ‘Leader’ in zijn ‘2020 Gartner Magic Quadrant for Wired and Wireless LAN Access Infrastructure’. Juniper behaalde de hoogste waardering voor uitvoerend vermogen en werd daarom in het ‘Leaders’ Quadrant’ geplaatst. Het werd daarnaast aangemerkt als ‘Visionary’ in het ‘2020 Gartner Magic Quadrant for WAN Edge Infrastructure’ en ‘2020 Gartner Magic Quadrant for Indoor Location Services’.

Doe mee met Dutch IT Cloud Survey 2023 BW vierkant tot 31 mei 2023 Cloudian BW - week 11/12-2023
ALSO BN start week 21

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!