Witold Kepinski - 05 maart 2021

Wipro neemt Capco over

Wipro neemt Capco over image

Wipro, speler op het gebied van informatietechnologie, consulting en bedrijfsprocesdiensten, heeft aangekondigd dat het heeft een overeenkomst getekend om Capco voor 1,45 miljard dollar over te nemen, een wereldwijd management- en technologieadviesbureau dat digitale, advies- en technologiediensten levert aan financiële instellingen in Amerika, Europa en Azië-Pacific.

Tot de klanten van Capco in Londen behoren vele grote namen in de wereldwijde financiële dienstverlening. In de afgelopen 20 jaar heeft het bedrijf nauw samengewerkt met bedrijfsleiders, waaronder Boards en C-Suites in de bank-, kapitaalmarkt-, vermogens-, vermogensbeheer- en verzekeringssector, en wordt het algemeen erkend vanwege zijn diepgaande domein- en adviesexpertise, risico en regelgeving aanbod en doordacht leiderschap rond de belangrijkste technologische uitdagingen en kansen van de industrie. Daarnaast bedient Capco klanten in de handel in energie en grondstoffen.

Capco heeft een ervaren directieteam en meer dan 5.000 bedrijfs- en technologieconsultants van wereldklasse, verspreid over meer dan 30 locaties wereldwijd, die klanten ondersteunen met hun deskundige inzichten, ondernemersbenadering en focus op services.

Door deze overname wordt Wipro een van de grootste end-to-end wereldwijde dienstverleners op het gebied van consulting, technologie en transformatiediensten voor de bank- en financiële dienstverlening. Door Wipro's capaciteiten op het gebied van strategisch ontwerp, digitale transformatie, cloud, cybersecurity, IT en operationele diensten te combineren met Capco's domein en advieskracht, krijgen klanten toegang tot een partner die geïntegreerde, op maat gemaakte oplossingen kan leveren om de groei te stimuleren en hun transformatiedoelstellingen te bereiken, zo beweert Wipro.

Comstor BW 11 tm 17 dec 2023 SentinelOne bannercampagne BW 04-09-2023 tm 31-01-2024
Schneider Electric BN start week 27 tm week 29

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!