Redactie - 03 september 2021

Eurofiber dochter FullSave neemt operator in Frankrijk over

Eurofiber dochter FullSave neemt operator in Frankrijk over image

FullSave, onderdeel van Eurofiber Group, kondigt de overname van Netiwan aan. Het samengaan van deze twee grote regionale spelers maakt de weg vrij voor de vorming van een operator die heel Zuid-Frankrijk bestrijkt.

Netiwan werd opgericht in 2010 en heeft een vergelijkbaar profiel en ontwikkelpad als FullSave: een lokale speler die dicht bij zijn klanten staat, actief is in digitale connectiviteit en meer recent ook aanbieder van hosting en cloud-infradiensten is geworden. Netiwan biedt zijn diensten aan in Béziers, Montpellier en Nîmes, waar het een eigen datacenter exploiteert. Door de krachtenbundeling met FullSave ontstaat een prominente operator in de regio Occitanie en daarbuiten, die diensten aanbiedt in onder andere Bordeaux, Toulouse, Montpellier en Marseille.

Franse groeistrategie Eurofiber

Netiwan is de meest recente overname van de Eurofiber Groep in Frankrijk. In 2020 nam Eurofiber zowel Lumos als FullSave over in het kader van zijn Franse groeistrategie, die gericht is op het uitbreiden van de footprint van Eurofiber in Frankrijk naar ten minste 25 steden in 2025. Eurofiber is ook prominent aanwezig in Lille met zijn bedrijven Eurafibre, ATE en Eura DC.

SLTN Vierkant SentinelOne bannercampagne BW 04-09-2023 tm 31-01-2024
SentinelOne bannercampagne BW BN 04-09-2023 tm 31-01-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!